Domka má novú prdedsedníčku

Domka má novú prdedsedníčku

„Po viac ako piatich rokoch intenzívnej prítomnosti v našom slovenskom saleziánskom svete, som sa po dlhších diskusiách, v hľadaní a modlitbe rozhodla odovzdať predsednícku štafetu ďalej aj napriek tomu, že mandát, ktorým ste mi prejavili vašu dôveru pred viac ako rokom, ešte neuplynul,“ týmto začala svoj list saleziánskej rodine už bývala predsedníčka Slávka Brigantová.

V utorok, 5.6. sa v Žiline uskutočnilo Mimoriadne Valné zhromaždenie Domky, na ktorom sa stretli delegáti 21 Domka stredísk z celého Slovenska. Cieľom tohto Mimoriadneho Valného zhromaždenia bolo zvoliť nového predsedu Domky vzhľadom na rozhodnutie predsedníčky Slávky o odchode z tejto služby.

 

 

„Po veľmi peknej skúsenosti v Domke vnímam, že hodnoty a poklady, ktoré som tu objavila a na ktorých mi záležalo, ochraňujú a zveľaďujú ďalší. To sa javí ako vhodný moment pre vedúcu osobu stiahnuť sa a prenechať iným,“ vyjadrila Slávka. 

 

Valné zhromaždenie zvolilo novú predsedníčku, ktorou sa stala mladá saleziánska spolupracovníčka Lýdia Ondrejkovová. Lydka pracuje na ústredí Domky od septembra 2011 a je zodpovedná za obsahovú stránku školení Školy pre animátorov, ako jedného z dôležitých poslaní organizácie. Okrem toho má Lydka bohaté skúsenosti s vedením stretiek pre mladých, pre birmovancov a takisto spolupracovala na mnohých celoslovenských projektoch saleziánov a Domky.

 

„Bola som mierne zaskočená, keď sa hovorilo o mojej nominácii na túto funkciu. Opýtala som sa manžela a Boha a obidvaja povedali áno, tak som túto možnosť prijala,“ povedala Lydka.

 

Veronika Dolná

31.08.2012 07:30