Koncert pre deti ulice

Koncert pre deti ulice

Pozývame Vás na Koncert pre deti ulice Stredoafrickej republiky. Zároveň je to otváracie podujatie verejnej zbierky - Tehlička.

Koncert na podporu verejnej zbierky - Tehlička sa uskutoční v utorok 17. februára o 19:00 v Bratislavskom UPeCe. Vystúpia kapely Korben Dallas, Katarína Koščová a Skafander.
Moderovať budú manželia Žákovci.
Vstupné je 5 eur (platí sa na mieste).

Viac o koncerte sa dočítate na FB.

 

TLAČOVÁ SPRÁVA:

Bez vzdelania sú bezbranné

Počas krízy sú to vždy deti, ktoré sú najzraniteľnejšie. Odchádzajú predčasne zo školy. Musia uživiť seba, svoje rodiny, prepadávajú drogám, banditizmu alebo prostitúcii. Deti ulice potrebujú našu pomoc.

Občianske združenie SAVIO vyhlasuje už 10. jubilejný ročník verejnej zbierky Tehlička. Cieľom je vyzbierať finančné prostriedky na kúpu kníh, školských lavíc a obnovu tried a pomôcť tak deťom v Stredoafrickej republike vrátiť sa po vojensko-politickom konflikte späť do škôl. Miestna saleziánska komunita je zárukou, že finančné prostriedky budú použité správne. Zbierka bude prebiehať počas pôstu. Začne v utorok 17. februára 2015 o 19:00 benefičným Koncertom pre deti ulice Stredoafrickej republiky v bratislavskom UPeCé so vstupným 5,- eur. Účinkovať budú Korben Dallas, Katarína Koščová, Skafander. Kúpou viacerých vstupeniek na koncert pomôžete dostať väčší počet detí späť do škôl. Zbierka vyvrcholí 6. apríla 2015, na Veľkonočný pondelok.

Najľahšími obeťami v ozbrojených konfliktoch sú zákonite najzraniteľnejšie časti obyvateľstva. Nepokoje v Stredoafrickej republike od roku 2013 nevyhnutne dospeli k humanitárnej kríze. Násilný konflikt v SAR zasiahol väčšinu z 2,3 milióna tamojších detí, čiže polovicu celkového počtu obyvateľov krajiny. Podľa odhadov 250 tisíc žiakov základných a 30 tisíc študentov stredných škôl prestalo kvôli konfliktu chodiť do školy. Vyše 6000 maloletých chlapcov a dievčat sa stalo súčasťou ozbrojených skupín, kde ich využívajú na vojenské účely, ale aj ako sexuálne otrokyne a otrokov. Na ulici zostali tisíce opustených detí, pre ktoré je návrat do školských lavíc jedinou šancou na usporiadanejší život. Momentálne sú však mnohé triedy a ich vybavenie zničené. Vyučovanie prebieha v provizórnych triedach, často pod holým nebom. Žiaci trpia absolútnym nedostatkom učebných pomôcok, kníh a zošitov. Nízke kapacity tried nedokážu prijať všetkých žiakov. Bez vzdelania sú deti bezbranné. Pomôžme im spolu, zapojte sa!

Do verejnej zbierky Tehlička sa môžu zapojiť školy, mladí i rodiny jednoduchou registráciou.  Tím organizátorov pre nich pripravil sprievodné aktivity a materiály, ktoré sú na stiahnutie dostupné na www.tehlicka.sk. Široká verejnosť sa môže zapojiť darovaním online a tiež zdieľaním výzvy. Okrem toho je možné podporiť zbierku zaslaním SMS v hodnote 2 € v tvare DMS TEHLICKA na číslo 877 alebo vkladom či prevodom finančného daru na číslo účtu 2620852641/1100.

SAVIO o. z. od roku 2005 podporuje rozvojové projekty zamerané na výchovu a vzdelávanie predovšetkým detí a mladých. Na Slovensku rozvíja dobrovoľníctvo a zvyšuje citlivosť na potreby ľudí žijúcich v chudobe. SAVIO o. z. patrí do širokej rodiny saleziánskych organizácií na Slovensku.

Občianske združenie SAVIO ďakuje Triad Advertising za pro bono realizáciu kampane, hlavnému mediálnemu partnerovi Zoznam.sk, mediálnym partnerom: Katolícke noviny, Rádio Lumen, Mega & Loman, s. r. o., Porada.sk, Výveska.sk, Cesta+, Zaostri.sk, Otcasy.sk, Don Bosco Dnes a partnerom Fórum donorov – DMS, VBDinvest, BDMlegal,  Saleziáni dona Bosca, Domka - Združenie saleziánskej mládeže, Laura - Združenie mladých, FMA – Dcéry Márie Pomocnice, ASC – Združenie saleziánov spolupracovníkov, Združenie exallievov don Bosca na Slovensku.

Kontaktná osoba: Ján Rešutík, riaditeľ SAVIO o. z., 0903 960 212

Prílohy: Povolenie verejnej zbierky

Foto:  

 

 

Savio

10.02.2015 15:24