Na rodine nám záleží

Na rodine nám záleží

Aliancia za rodinu je občianska iniciatíva organizácií a jednotlivcov, ktorá vznikla v decembri 2013 na podporu hodnôt manželstva a rodiny. Od ich vzniku za nimi stojí už vyše 90 organizácií, ktoré sa venujúcich sociálnej práci, pomoci rodinám, deťom, mládeži, slobodným matkám, hendikepovaným... Jednou z tých organizácií sme aj my, Laura, združenie mladých.

Po úspechu, ktorý sa podaril 4. júna v parlamente, kde schválili zmenu ústavy a zakotvili v nej definíciu manželstva vetou: "Manželstvo je jedinečným zväzkom medzi mužom a ženou. Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru." Aliancia pokračuje ďalšími aktivitami. Jednou z jej najväčších iniciatív je momentálne zbieranie podpisov na vyhlásenie referenda o ochrane rodiny, v ktorom môžu občania vyjadriť svoj názor na otázky:

  1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?
  2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?
  3. Súhlasíte s tým, aby žiadnemu inému spolužitiu osôb okrem manželstva nebola priznaná osobitná ochrana, práva a povinnosti, ktoré  sú  právnymi normami k 1.3.2014 priznané iba manželstvu a manželom (najmä  uznanie,  registrácia či evidovanie ako životného spoločenstva pred verejnou autoritou, možnosť osvojenia dieťaťa druhým manželom rodiča)?
  4. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovat účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho  správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?

Ešte pred druhým kolom volieb teraz už novozvolený pán prezident Andrej Kiska sľúbil, že ak petícia splní ústavné požiadavky, tak referendum vypíše a spojí ho s voľbami. Môžeme teda očakávať, že na jeseň 2014 pri voľbách do samospráv budeme hlasovať aj v referende.

A keďže rieskumy ukazujú, že Slovensku na rodine záleží, že manželstvo vníma ako veľmi dôležité, organizátori sú presvedčení, že referendum bude úspešné.

Ak ste ešte nepodporili petíciu, petičný hárok si môžete stiahnuť TU a finančnme môžete Alianciu za rodinu podporiť TU.

Aliancia za rodinu

05.06.2014 08:00