Naše reprezentantky sú už v Bratislave

Naše reprezentantky sú už v Bratislave

Medzinárodné saleziánske športové hry PGSI čoskoro odštartujú. Prinášame vám rozhovor s našimi volejbalistkami, ktoré nás budú reprezentovať v dvoch kategóriách: mladšie a staršie.

Ako si sa dostala na PGS?

 „Na PGSI som sa dostala vďaka saleziánskym volejbalovým turnajom, na ktorých som zúčastňovala.“ Roxy R.

 „Na PGS som sa dostala cez môjho trénera pána Potočára. Stalo sa tak, keď sa na jednom našom tréningu (s kamarátkami trénujeme v škole) zmienil o PGSI a spýtal sa, či by sme nemali záujem sa prihlásiť do reprezentácie Slovenska. Zvážili sme to a rozhodli sme sa ísť do toho. Veď človek očakáva v živote výzvu a keď príde, nenechá si ju ujsť, aj keď rozhodovanie nie je ľahké. “ Anička M.

„O PGSI som sa dozvedela od mojej spolužiačky a veľmi dobrej kamarátky, a následne po účasti na saleziánskych volejbalových turnajoch ma vybrali do reprezentácie Slovenska, čomu sa veľmi teším“ Anet H.

„Jedného dňa mi prišla správa na facebook od bývalej trénerky Adi, či sa chcem zúčastniť PGS. Túto príležitosť som nezahodila a išla som do toho .“ Denisa N.

„Na PGSI som sa dostala cez saleziánov v Dubnici. Bol to môj sen zúčastniť sa na týchto medzinárodných hrách a som veľmi rada, že sa mi to podarilo. “ Diana K.

 

Ako si sa pripravovala na PGS?

„Absolvovala som sústredenia s výberom, či moje tréningy v škole. Volejbalovej lopty si rada dotknem kdekoľvek sa dá. Naposledy som hrala pri vlakovej stanici, keď som čakala na vlak. Bolo to netradičné, ale na tradície sú tu iní špecialisti.“ Pavla P.

 „Bola na sústredení v Dolnom Kubíne a na ďalšom sústredení v Bratislave. Ešte nás čaká jedno sústredenie tesne pred PGS. A za prípravu beriem aj naše tréningy v školskom tíme. “ Anička M.

„Mali sme viacero sústredení, na ktorých sme sa pripravovali na účasť na PGSI. “ Paula V.

Na čo sa na PGS najviac tešíš?

„Teším sa na tú veľkú akciu, na ľudí, program a samozrejme šport . Som zvedavá ako toto dopadne.“

„Najviac sa teším na celu atmosféru, nove zážitky, priateľstva a povzbudzovanie našich tímov. A samozrejme aj na naše volejbalové zápasy .“ Roxy R.

„Na atmosféru, duchovný a športový zážitok, teším sa že môžem byť na takejto výnimočnej akcii.“ Terézia F.

„Najviac sa teším na nové zážitky a ľudí, ktorých tam stretnem. Toto je saleziánska akcia a so saleziánmi v podstate vyrastám už niekoľko rokov a aj keď mávam najprv obavy, nakoniec vždy sú všetky ich akcie super a tak verím, že to bude podobne aj tento krát. Samozrejme by ma potešila aj nejaká tá výhra, ale nebudeme radšej predbiehať. Veď nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa a hlavne prežiť! A nakoniec sa veľmi teším na to, že sa budem môcť stretnúť s naším Ježišom aj takýmto spôsobom. “ Anička M.

„Najviac sa teším na skvelú priateľskú atmosféru, na akcie – koncerty. Taktiež sa teším, že stretnem určite veľa skvelých ľudí, a aj z iných krajín, čo mi môže dodať aj skúsenosti v jazyku. A potom aj na to, že zažijem atmosféru "profesionálneho" hrania volejbalu naživo.“ Dominika M.

Prečo je pre teba dôležité zúčastniť sa PGS?

„Je to zaujímavá akcia so zaujímavými ľuďmi. Teším sa na ňu.“ Pavla P.

„So saleziánmi som prežila už veľa akcií a každá jedna z nich je niečím výnimočná. A PGSI bude ta najväčšia akcia akú doteraz saleziáni spravili. A taktiež ju chcem prežiť s nimi pretože bude jedinečná a hlavne bude u nás doma – na Slovensku.“ Roxy R.

„Je to medzinárodný turnaj a je v prostredí, v ktorom som vyrastala – v saleziánskom. Som šťastná, že som jeho súčasťou.“ Terézia F.

„Človek zažije niečo nové a bude mať na čo spomínať (síce som na PGS ešte nikdy nebola, ale ľudia, ktorí to už zažili, hovoria len samé chvály :)). A ešte aj preto, lebo chcem prekonať vlastný strach a nebáť sa ísť do niečoho nového. “ Anička M.

„. Zúčastniť sa PGSI je pre mňa dôležité, lebo považujem za česť reprezentovať Slovensko na medzinárodných hrach ako sú tieto.“ Lucia H.

„Chcem byt súčasťou tohto veľkého podujatia. O to viac, keď je to na Slovenku. Cítiť tú úžasnú atmosféru, užívať si šport a spoločenstvo ľudí spojených prostredníctvom saleziánskych stredísk.“ Anet H.

„Pred 2 rokmi som sa zúčastnila na PGS v Krakove. Bola tam super atmosféra. Spoznala som nových ľudí, videla nové veci a celkovo mi to dodalo novú energiu a radosť športovať. Tak si myslím, že PGSI na Slovensku  mi dá 2x toľko, pretože doma je doma ;) “ Denisa N.

Čo ti dáva šport, volejbal?

„Vyvetranie hlavy, rozhýbanie tela. Čas sa dá zabiť, čas sa dá aj použiť... rada si zahrám.“ Pavla P.

„Šport je pre mňa relax . Je to čas kedy od všetkého vypnem a prevetrám si hlavu. Volejbal je to jeden z. najobľúbenejších športov pri ktorom môžem vybiť moju nadbytočnú energiu. A pritom tráviť čas s priateľmi.“

„Zrelaxovanie a oddýchnutie. Keď hrám volejbal, zabúdam na všetky problémy, ktoré ma trápia.“ Terézia F.

„Šport – presnejšie volejbal – mne osobne dáva dobrý pocit už len z toho, že športujem. Páči sa mi na ňom to, že je to kolektívna hra a učíme sa spolupracovať a navzájom sa povzbudzovať. Človek často chytá nervy na ihrisku ak sa nedarí, ale potom si uvedomí, že priatelia čo s tebou hrajú sú ti omnoho dôležitejší ako výhra a máme držať spolu v dobrom aj v zlom. Svojím spôsobom ma tento šport vychováva. A dáva mi zážitky, jednoducho má to svoje čaro, keď cez vyučovanie ideme hrať A vlastne volejbal učí vytrvalosti a trpezlivosti. A dá super zabaviť.“ Anička M.

„Dáva mi šťastie z prežitého okamžiku, prevetranie hlavy a pohybovú aktivitu. Pri každej príležitosti si s radosťou zahrám.“ Kika Š.

„Šport nerobím profesionálne, športujem pre zábavu. Je to pre mňa druh relaxu, kedy sa dokážem odreagovať. A popri športovaní môžem tvoriť dobré vzťahy s kamarátmi.“ Diana K.

Laura

29.04.2014 19:00