Nová provinciálka prevzala úrad

Nová provinciálka prevzala úrad

Nová predstavená – sestra Jana Kurkinová doteraz pôsobila ako provinciálna ekonómka a predstavená komunity v Bratislave.

 

Podľa Stanov FMA vystriedala v službe sestru Ivetu Sojkovú, ktorá viedla provinciu od roku 2006. Počas jej mandátu sa provincia rozrástla o 13 nových sestier, 2 nové komunity - v Nitre a v Košiciach - a o 1 novú sesterskú prítomnosť v Kremnici. V oblasti pastorácie dala sr. Iveta podnet pre dvojročný proces prehodnocovania významnosti apoštolských aktivít, ktorý vyústil do vypracovania nového Pastoračného projektu provincie. V období rokov 2006-2009 bola predsedníčkou teologicko-spirituálnej komisie pri Konferencii vyšších predstavených ženských reholí na Slovensku.

 

Sestra Iveta odovzdala svoj mandát novej provinciálke symbolicky horiacou lampou.  

Sestra Carla Castellino, delegátka generálnej predstavenej, uviedla sr. Janu do služby prečítaním menovacieho dekrétu. Pripomenula, že pred 140. rokmi Mária Mazzarellová nastúpila do rovnakej služby."Prajem ti dôveru a nádej, ktorú Panna Mária dala zakladateľom. Staň sa pokornou, silnou a statočnou. Buď šťastná, že si inšpektorkou."

 

Nová provinciálna predstavená poďakovala všetkým za dôveru a povedala: "Som si vedomá svojej malosti. Ale hovorím s Máriou: Som služobnica Pánova. S vierou vstupujem do tejto služby."


Obrad uvedenia novej provinciálky sa konal v rámci slávnosti skladania prvých sľubov sr. Evy Šatkovej a sr. Paulíny Mäsiarovej.   

 

 

prevzaté zo salezianky.sk

sr. Mirka T.

31.08.2012 10:00