Pôst aj cez facebook na FFY

Pôst aj cez facebook na FFY

Na popolcovú stredu spolu s Domkou už po tretíkrát spustíme sériu pôstnych zamyslení - Forty For You. Tento raz to bude však iné. V spolupráci s občianskym združením Savio sme pripravili upgrade – zamyslenia aj vo forme mobilovej aplikácie „Forty 4U“.

Forty For You je séria vyše štyridsiatich zamyslení, ktoré píšu mladí pre mladých. Niektorí z nich pôsobili aj ako dobrovoľníci či misionári na Ukrajine, v Albánsku i v Afrike a preto je im téma chudoby, ktorá sa nesie hlavnou líniou tohtoročných zamyslení, veľmi blízka.

„Chceme upriamiť pozornosť mladých viac na chudobných. Uvedomiť si, čo je v živote naozaj dôležité. Myšlienkou chudoby a opustených detí a mládeže na ulici chceme tiež poukázať na hodnotu výchovy a jej aktuálnosť aj dnes.“vysvetlila Slávka Brigantová zastupujúca saleziánske misie a už 8. ročník pôstnej aktivity Tehlička pre deti ulice.

Modlitba, odriekanie a almužna – to sú tri hlavné prvky, na ktoré poukazujú pôstne evanjeliá a z ktorých vychádzajú zamyslenia. Spolu s podnetným obrázkom, krátkou modlitbou obsahujú aj predsavzatie, splnením ktorého zbierajú čas darovaný druhým.

„Cieľom pôstneho projektu Forty For You, okrem myšlienky chudoby v rôznych formách, je aj zatraktívniť mladým ľuďom Sväté Písmo. Priblížiť im ho ako je len možné. Sme radi, že to môžeme tento rok urobiť aj prostredníctvom aplikácie Forty 4U,povedala Júlia Čižmárová, koordinátorka projektu.

Prostredníctvom aplikácie môžu užívatelia darovať čas druhým. Čas sa ráta aj na stránke darcacasu.sk. Organizácia Savio, ktorá organizuje projeket Tehlička pre misie, ktorého súčasťou je po prvý raz aj kampaň Darca času, už osem rokov prináša tému života ľudí v rozvojových krajinách a chudobnejších regiónoch.

Veríme, že aj v rámci týchto projektov sa nám lepšie podarí pripraviť na najväčšie kresťanské sviatky a že spolu vyzbierame milión hodín venovaných druhým!

Pre tých, ktorým mobily nepodporujú aplikáciu je tu ešte facebook alebo www.laura-mladez.sk.

Laura

22.01.2013 19:12