Rok 1997 – 4. narodeniny

Rok 1997 – 4. narodeniny

Ako už celkom zabehnutá mládežnícka organizácia sme si postupne prechádzali určitými zmenami. Či už išlo o menšie zmeny činnosti v strediskách, alebo o väčšie zmeny. Za tými najväčšími stála Hlavná rada.

Na Hlavnej rade Združenia Laura, ktorá sa konala 22.-23.novembra 1997 v Prešove účastníci odhlasovali zmenu stanov, v ktorých zakotvili preventívny systém a posilnili prednostnú výchovu dievčat a to snahou pomôcť „...dievčatám prijať s radosťou poslanie ženy, manželky a matky v spolupráci s odborníkmi, rodičmi a školami...“ Okrem toho na Hlavnej rade prebehli aj voľby do orgánov Združenia Laura. Novou predsedníčkou sa stala Marta Sendeková.   

Popri predsedníctve fungoval aj poradný orgán predsedníctva, tzv. správna rada a tiež kontrolná komisia, ktorá dohliadala nad hospodárením stredísk a predsedníctva. Správna rada ako orgán už zanikla, no kontrolná komisia funguje dodnes. 

Rok ´97 priniesol aj mnohé iné zmeny. Laurácke oživenie mládežníckeho sektora v podobe dvoch nových stredísk prišlo aj na Oravu - a to konkrétne do miest Námestovo a Dolný Kubín. Nové stredisko vzniklo taktiež aj v Rožňave

Nezaostávali sme ani čo sa týka tlačovín a formalít. Vytlačili sme naše prvé členské preukazy! Napriek tomu, že technika tlače nebola až na takej dobrej úrovni, ako je dnes a preukazy boli v podstate čiernobiele - u členov združenia mali vraj úspech :) V porovnaní so súčasnými sú síce dosť pozadu, ale tak uznajte, na tú dobu... :)

Výňatok zo zápisnice z Hlavnej rady

Laura

19.08.2013 00:00