Saleziánske olympijské hry, Krakow

Saleziánske olympijské hry, Krakow

Isto každý z Vás pozná známe slovenské príslovie: “Dočkaj času ako hus klasu“. Týmto príslovím sa riadili Bardejovské volejbalistky, keď sa úpenlivo pripravovali na reprezentáciu Slovenska. Vedeli, že potrebujú veľa trénovať, aby mohli dôstojne reprezentovať slovenský saleziánsky svet.

 

Bol tu deň “D“, kedy dievčatá odchádzali na PGS do Krakowa, kde sa stretli s trénerkou Aďou Pienčakovou, asistentkou trénera Ľubou Mervovou FMA a samozrejme so sprievodcami Dariou a Andzrejom. Dievčatá strávili v Krakove 6 dní plných zážitkov. „Najúžasnejší týždeň v mojom živote“ zhodnotila Stanka Sobeková.

 

Celkovo odohrali dievčatá 4 zápasy v skupine, z toho 3 prehrali a 1 vyhrali. Súčasťou PGS bol aj bohatý kultúrny program, ktorý začal po slávnostnej svätej omši pompéznym slávnostným otváracím ceremoniálom. Nasledujúci večer to bola disco party a posledný večer sme absolvovali piknik v saleziánskom stredisku spolu s celkovým vyhodnotením PGS, kde sa rozdávali ocenenia a medaily.

 

A čo naše dievčatá? „Podstatné bolo, že sme sa zúčastnili a zažili niečo nové nezabudnuteľné. Skončili sme síce na 11. mieste, ale herná úroveň bola veľmi vysoká a kvalitná,“ zhodnotila jedna z hráčok Klaudia Orlovská.

 

Bolo tam aj veľa mladých ľudí, ktorí sa radi spoznávali, takže dievčatá si precvičili aj svoju angličtinu. Spoznali veľa nových ľudí a hlavne našli nových priateľov. Na záver už len toľko, že ďalšie PGS sa bude konať v Chorvátsku, a snáď tam budú niektoré dievčatá opäť.

 

„Nešli sme na PGS s veľkými očakávaniami, našich súperov v skupine dobre poznám aj z iných turnajov a dobre poznám aj ich volejbalové kvality, že majú veľmi šikovné hráčky, a že hrávajú celoročne volejbalovú ligu medzi sebou, že majú priestor kvalitne po hernej stránke rásť. Nám chýbajú ľudia, ktorí by sa venovali dievčatám už od útleho veku, aby z nich vyrástli kvalitné hráčky, v podstate to ani nie je cieľom v našich strediskách. Aj napriek tomu, je to nezaplatiteľná skúsenosť sledovať to dianie a byť jeho súčasťou, učiť sa pozorovaním druhých na jednotlivých pozíciách, a verím, že každým rokom sa budeme zlepšovať, aby sme mohli byť rovnocennými súpermi pre druhých.“ Adriána Pienčaková, trénerka volejbalového výberu dievčat PGS v Krakowe. 

 

 

Kika O.

31.08.2012 04:30