Srdcia mali nastavené ON-line

Srdcia mali nastavené ON-line

Snáď každý si občas nastaví vo svojom srdci status OFF-line. Stane sa nedostupným pre seba ako i pre iných. Avšak sú situácie, kedy chceme byť ON-line pre seba aj pre druhých. Tak tomu bolo aj v Poprade-Veľkej, kde sa v dňoch 5.-7. apríla 2013 konal už štvrtý kurz GPS. Kurz, ktorého víziou je napomôcť dievčatám na ceste rozlišovania životného povolania.

Počas víkendu sa deväť dievčat s členkami tímu GPS snažili započúvať do svojho vnútra, do svojej duše. V jednotlivých blokoch programu sa hlbšie zoznámili s krásou, identitou, povolaním a poslaním ženy. Lepšie sa pozreli i na emócie a na spôsob, ako ich môžu prežívať a vyjadrovať.  

„Prednáška mi veľmi pomohla a inšpirovala ma. Mám pocit, že sa návod na spracovanie emócií skutočne prenesie do môjho života,“ hodnotila účastníčka kurzu Sisa. Ďalšia z účastníčok – Erika – dodáva:  „Pochopila som, že je dobré svoje emócie spoznávať a snažiť sa ich pomenovať.“

Program s názvom rovnomennej relácie Pod lampou, sprevádzal hosť Maroš Peciar SDB.  V krátkych blokoch tu mohli dievčatá vyjadriť prežívanie svojej viery v bežnej realite.  „Som veľmi povzbudená svedectvami dievčat. Veľmi ma prekvapila toľká otvorenosť a teda aj dôvera, za čo som ozaj veľmi vďačná,“hodnotí aktivitu Sisa.  

Mottom celého víkendu bol citát z Jánovho evanjelia: „Ja som vinič, vy ste ratolesti.“ Venoval sa mu aj blok Ako byť naplno ON-line v Cirkvi.

„Dievčatá sa do celého programu úplne nasadili. Tak sme mohli spoločne budovať prostredie prijatia, otvorenosti a radosti,“ skonštatovala Monika, členka tímu GPS.           

Ďalšou pripravovanou akciou tímu GPS sú duchovné cvičenia v lete a jesenný piaty kurz. 

 

nov. Monika Foltýnová

17.04.2013 11:23