Štartuje PRO-LIFE kampaň DPD

Štartuje PRO-LIFE kampaň DPD

Prípravy na jednu z najväčších pro-life kampaní 25. marec – Deň počatého dieťaťa sú v plnom prúde. Jej tohtoročným mottom je pozvanie „Oslávte s nami svoje počatiny“.

Organizátori vyzývajú, aby si ľudia cez hodnotu svojho vlastného života uvedomili hodnotu každého ľudského života a urobili všetko pre jeho ochranu. Symbolom kampane sú každoročne biele stužky, ktoré je možné vyrobiť a pripnúť na odev, aby tak dali nositelia najavo spoluúčasť na projekte a na myšlienke ochrany života od počatia.

Aj strediská Domky sú pozvané k šíreniu bielej stužky vo svojom okolí spolu s myšlienkami Dňa počatého dieťaťa. V miestnom spoločenstve môžu pripraviť aj malú oslavu „počatín“ a ponúkať letáčiky o kampani okoloidúcim spolu s cukríkmi alebo inými pripravenými dobrotami.

V nedeľu 19. marca 2017 sa v Rajeckej Lesnej chystá púť za život, ktorú spoluorganizuje Fórum života s miestnou farnosťou. Svätej omši o 16:00 hodine bude predsedať Mons. Tomáš Galis, žilinský diecézny biskup, ktorý v rámci púte požehná prvý z niekoľkých pamätníkov nenarodeným deťom. Navrhlo a realizovalo ich Fórum života v spolupráci s viacerými umelcami. Tento bude umiestnený v areáli tamojšej baziliky. Púť vyvrcholí koncertom Lámačských chvál.

Ďalšie z prototypov pamätníka nenarodeným, budú umiestnené a požehnané v Rajeckých Tepliciach (25. 3. po sv. omši o 7:30, pamätník požehná Mons. Tomáš Galis) a v Hontianskych Trsťanoch (26. marca, pamätník posvätí generálny vikár Banskobystrickej diecézy Mons. Branislav Koppal).

Svoju tradíciu nadobúda aj benefičný koncert za život s komorným orchestrom ZOE, ktorý bude slovom sprevádzať známy spisovateľ Daniel Hevier. Záštitu nad podujatím, ktoré sa uskutoční 21. marca o 18:30 v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave, prebral prof. Vladimír Krčméry, lekár, odborník na tropickú medicínu, infektológiu, onkológiu, vysokoškolský pedagóg a zakladateľ zdravotníckych, sociálnych zariadení a zahraničných humanitárnych misií v krajinách tretieho sveta, ktorý sa všetkou svojou prácou zasadzuje za život. S orchestrom ZOE vystúpi husľový sólista Juraj Tomka. Aj vy si môžete prísť vypočuť Vivaldiho Štyri ročné obdobia. Vstupné je dobrovoľné a výťažok z koncertu bude použitý na aktivity a projekty zamerané na ochranu života od počatia.

V portfóliu akcií, ktoré ku Dňu počatého dieťaťa organizátori pripravujú, nebude chýbať  XIX. ročník medzinárodnej konferencie Vyber si život v Rajeckých Tepliciach. Jeho tohtoročnou témou bude 60 rokov od legalizácie potratov na Slovensku a konať sa bude symbolicky 24. – 25. marca, teda priamo v Deň počatého dieťaťa. Registrácia na podujatie je otvorená do 15. marca, podrobnosti o možnosti prihlásiť sa nájdete na internetovej stránke www.forumzivota.sk. Viac info nájdete aj na stránke www.25marec.sk, ktorá je zameraná priamo na kampaň Deň počatého dieťaťa.

Pripnime si spoločne biele stužky, ako symbol nevinného počatého života a spoločne poďme svedčiť o jeho vzácnosti a nenahraditeľnosti.

RNDr. Ing. Marcela Dobešová

15.03.2017 12:29