Sviečka za nenarodené deti

Sviečka za nenarodené deti

Život je cenný dar. Už od počiatku. No nie všetci ľudia sú toho istého názoru. Fórum života preto každoročne 2. novembra organizuje projekt Sviečka za nenarodené deti. Chceš sa stať súčasťou ochrany života na Slovensku cez projekt Sviečka za nenarodené deti aj TY?

Hlavnou myšlienkou projektu je spojiť spomienku na všetkých verných zosnulých so spomienkou na deti, ktoré sa nemohli narodiť, lebo zomreli pri potrate. Vonkajším symbolom spomienky na zosnulých je horiaca sviečka.

Chceme Ťa aj tento rok pozvať do organizovania Sviečky v tvojej obci. Veľmi potrebujeme DOBROVOĽNÍKOV! Možností ako sa zapojiť je viacero. Predovšetkým odporúčame, aby sa 2. novembra veriaci spojili v modlitbe pri sviečkach na úmysel ochrany života (odporúčame využiť Modlitbu o úctu k životu). Odporúčame aj iné duchovné aktivity konané v spolupráci s miestnym kňazom. Napríklad je možné obetovať úmysel sv. omše za šírenie kultúry života, venovať sa téme v homílii, pripojiť prosbu k modlitbám veriacich, usporiadať pobožnosť a pod. Spomienku na zomrelé a usmrtené nenarodené deti je možné vyjadriť večer 2. novembra aj umiestnením horiacich sviečok do okien našich domovov a modlitbou alebo pietnym stíšením v kruhu rodiny.

Pre viac informácií, objednanie obrázkov s Modlitbou o úctu k životu, plagátov formátu A4 a originálnych Sviečok za nenarodené deti, kontaktujte Elenu Liptákovú na: čísle 0904 738 411 alebo píšte na liptakovae@gmail.com alebo na facebooku či na webovej stránke Fóra života.

Fórum života

14.10.2012 00:30