TEENDANCE

TEENDANCE

V sobotu 21.5.2022 sa uskutočnila v Bratislave tanečná súťaž TeenDance pre dievčatá s tancom v srdci.

Predchádzali jej mnohé prekážky spojené s koronou kvôli čomu sa oficiálnom dlhšie nemohla uskutočniť naživo ale len v online podobe. Súťažilo sa v kategóriách sólo, duo a skupina.

Pred začatím samotnej súťaže, kde dievčatá predviedli, čo si pripravili prebehol workshop v tanečnom štýle Modern jazz s lektorkou Soňou Zajicovou. Následne nato následoval krátky energický workshop Hip hopového flowu s organizátorkou Júliou Olexovou. Po generálke v poobedných hodinách sa po zasadnutí odbornej poroty začala samotná súťaž, z ktorej bolo cítiť veľké množstvo radosti a lásky k tancu.

So svojimi sólo choreografiami sa nám predstavili Simona Síkorová a Adriana Tothová. V kategórií duo sa na druhom a treťom mieste umiestnili choreografie dievčat z Dubnice nad Váhom a prvé miesto si vybojovali tanečníčky zo Základnej umeleckej školy sv. Cecílie.

Skupina dievčat z Banskej Bystrice sa umiestnila na treťom mieste, Základná umelecká škola sv. Cecílie na druhom a na prvom mieste v kategórií skupina sa umiestnili talentované dievčatá z Námestova.

Aj napriek tomu, že pod nádpis TeenDancu je tanečná súťaž, jeho cieľom nie je prebudiť rivalitu a súťaživosť medzi tanečníkmi. Ideou TeenDancu je aby to bolo miesto rastu pre každého zúčasneného, aby si vzal hodnotenie poroty k srdcu a premenil kritiku v motiváciu pracovať na sebe ďalej. Myslím si, že posolstvo tejto súťaže je krásne a z pohľadov a emócií dievčat, ktoré som vnímala si dovolím napísať, že aj veľmi prínosné. Už teraz sa teším na budúci rok na to, keď uvidím plody ich ročného úsilia a nové tanečné talenty.

 

 

Toto podujatie bolo podporené z dotácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu
v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

 

Laura

30.05.2022 13:24