Vedenie stretka online

Vedenie stretka online

Saleziánsky pastoračný tím spolu s dobrovoľníkmi vytvoril ďalšiu online iniciatívu. E-kurz VEDENIE STRETKA ONLINE, ktorý môže animátorom pomôcť vyrovnať sa so súčasnou situáciou a angažovať sa aj napriek izolácii.

Prvá vlna pandémie Corona vírusu priniesla v saleziánskom svete nápad vytvoriť Oratko online. Mladí po celom Slovensku tak mohli denne na sociálnych sieťach FacebookInstagram sledovať kvalitný a hodnotný program. Bol tvorený v duchu pilierov dona Bosca – kostol, škola a ihrisko.


„„V druhej vlne pandémie sme znovu museli prerušiť činnosť našich stredísk. Animátori sa nám začali ozývať, že potrebujú pomoc a radu ako si udržať vzťahy so stretkami aj počas sprísňujúcich sa opatrení. Tak sme vytvorili e-kurz o vedení stretka v online priestore. Prináša inšpirácie pre animátorov od toho, ako si vybrať komunikačný nástroj, až po konkrétne nápady na hry v online svete,“ uviedol spoluautor nápadu Ján Mihálik.

 

„Prvá vlna nás zastihla nepripravených, ale my sme sa aj tak nevzdali. V rekordne rýchlom čase sme vytvorili pre našich mladých, deti, ale aj celé rodiny program na oratku online. Teraz im cez túto platformu ponúkame ďalšiu novinku. Sme radi, že sa nám podarilo tak rýchlo vytvoriť tento prvý kurz o vedení stretiek. Pripravujeme aj ďalšie. Pozývame všetkých animátorov, aby sa prihlásili na stránku, zapájali sa a sledovali všetky aktuality,“ zakončuje riaditeľka združenia Laura, sr. Mária Nagyová FMA.


Na stránke kurzy.oratko.online nájdete zatiaľ prvý spustený online kurz Vedenie stretka online. Vyzývame všetkých, ktorí sú ochotní podeliť sa so svojimi skúsenosťami, aby sa nám ozvali na mail: info@oratko.online Spoločnými silami chceme pripraviť aj ďalšie kurzy, ktoré prinesú mladým zmysluplný obsah.
Aby vám neunikla žiadna novinka sledujte náš FB a IG.

 

Saleziánsky pastoračný tím tvoria Saleziáni dona Bosca, Saleziánky, saleziánske mládežnícke organizácie Domka a Laura a tiež saleziáni spolupracovníci.


Informuje: tp

Laura

28.10.2020 15:38