Vysokootáčkový kolektív Ciest Zrenia projektoval

Vysokootáčkový kolektív Ciest Zrenia projektoval

Uplynuli takmer dva roky, čo sa v saleziánskej rodine oficiálne rozbehol projekt Cesty zrenia. Mnohí ste už o ňom počuli a možno sa zúčastnili aj dobrodružno-vzdelávacích školení, na ktoré vám zostali nielen krásne spomienky, ale i štýl animátorstva, ktorý praktizujete na svojich stretkách a vôbec v živote samom.

 Chceme vyjadriť veľkú vďaku všetkým, ktorí ste uverili tejto myšlienke, najmä vám, ktorí ste stáli pri jej zrode i uvedení života do saleziánskej rodiny.

 

 

Ale určite málo z vás vie, že za týmto projektom je jeden veľký tím ľudí. Títo ľudia (voláme ich coreteam, garanti, asistenti a zástupcovia Domky) sa snažia neustále zapájať svoje mozgové závity, ale i schopnosti, aby sa projekt inovoval, skvalitňoval, rástol, jednoducho naberal vždy mladú tvár plnú tradičných skúseností.

 

Nebolo tomu inak ani v dňoch 30.4.-1.5.2012 v Banskej Bystrici. Tu sa udialo stretnutie všetkých ľudí zapojených v tomto projekte, aby zhodnotili uplynulý rok. A tak každý musel s pravdou von, ako pracoval, rozmýšľal v rámci svojich kompetencií a potom i jednotlivých školení. Okrem feedbacku sme upriamovali aj pohľad dopredu na to, čo nás čaká, aké máme možnosti a ako ich správne  využiť. Nastavovali sme projekt do budúceho roka a počúvali, ako ho vidia jednotlivý zástupcovia, riešili sme web Ciest zrenia... Tieto témy boli vsunuté do blokov, ktoré viedol Štefan Orkuty a spoločne sme skrz viaceré diskusie vytvorili nové podnety a nápady, ktoré vám na budúci rok určite vyrazia dych a teda nechajte sa prekvapiť a my necháme  všetko pekne dozrieť.

 

Vráťme sa ešte k atmosfére, ktorá je podstatným prvkom každého takéhoto stretnutia. Bola naozaj veľmi pracovná, ale vedeli sme si ju aj spríjemniť večerným ružencom na Kalvárii, lebo ako hovorí don Bosco: "Dôverujte Márií a uvidíte, čo sú zázraky." Všetko sme jej teda odovzdali do rúk a teraz už len čakáme na tie divy. No a v neposlednom rade sme aj budovali spoločenstvo a rodinného ducha medzi sebou pri grilovačke, rozhovoroch, a tiež vtipoch.Cesty zrenia pokročili na svojej vlastnej ceste a je namieste pozvať aj vás, aby sme kráčali spolu s nimi, s mladými ako saleziánska rodina.

sr. Dáša Č.

31.08.2012 04:00