Za víťazstvom precestovali viac ako 350 kilometrov

Za víťazstvom precestovali viac ako 350 kilometrov

Počas víkend 6.-7. februára prebiehal volejbalový turnaj dievčat zo stredísk z celého Slovenska. Prechodným domovom pre takmer 50 účastníkov sa stalo už po niekoľkýkrát stredisko v Banskej Bystrici.

Pre všetkých sa turnaj začal v skorých ranných hodinách, a to nasadnutím na vlak so smerom do Banskej Bystrice. Po príchode sa tímy ubytovali v stredisku a hneď sa presunuli do telocvične, kde bolo už všetko pripravené na prvú veľkú športovú akciu tohto roku. Aj napriek tomu, že sa prihlásili iba štyri tímy, zastúpené bolo celé Slovensko, z ďalekého východu pricestovali Bardejov a Humenné, z Oravy prišiel Dolný Kubín a zastúpenie mala aj Bratislava. 
 
V úvodných zápasoch bola u dievčat prítomná nervozita, no tá s pribúdajúci odohratými setmi postupne mizla. Pomohlo tomu aj to, že sa hralo systémom každý s každým, čiže sa stretli všetky tímy. Po odohratí zápasov v základnej skupine sa vytvorili dvojice, ktoré bojovali o prvenstvo a tretie miesto. O prvé miesto sa uchádzali tímy z východu, Humenné a Bardejov. Bol to náročný zápas. Svedčí o tom výsledok prvého setu 31:29. Druhý set sa niesol v podobnom duchu, no aj vďaka podpore fanúšikov Humenného, to nakoniec dievčatá z Humenného dotiahli do víťazného konca.
 
Vyjadrenie za víťazné družstvo nám dal Matúš: „Po dlhej a náročnej ceste sme dokázali predviesť perfektný výkon a len Bardejovčanky nás dokázali pripraviť o jeden jediný set na turnaji. Aj keď súperky boli taktiež vynikajúce a nič nám len tak nedarovali, dokázali sme zabrať v dôležitých momentoch a nakoniec to prinieslo úspech. Pre mňa to boli chvíle prvé nervov, ale aj radosti. S hráčkami aj fanúšikmi som oduševnene prežíval všetky momenty. Vo vlaku sme si trošku pospali, ale hlavne sa zabávali a jedli, keďže nás organizátori bohato nabalili aj na cestu domov. Atmosféra bola ohromujúca. Aj keď sme boli v cudzom prostredí, tak funclub bol vynikajúci, podmienky perfektné, začo ďakujeme najmä organizátorom.“
 
O tretie miesto sa teda uchádzala Bratislava a Dolný Kubín. V tomto zápase ťahal za kratší koniec Dolný Kubín, ktorý po vyrovnaných dvoch setoch nakoniec prehral a Bratislava sa mohla tešiť z bronzového miesta.
Po odohratí všetkých zápasov mali organizátori pripravené prekvapenie, a to jeden exhibičný set, ktorý odohral výber najlepších hráčok, ktoré vybrali ich tréneri. Tie si zahrali proti organizátorom turnaja a svojim trénerom. Organizátori sa nenechali zahanbiť a tento set aj bez rozcvičky jednoznačne vyhrali :).
 
Konečné poradie:
  1. Humenné
  2. Bardejov
  3. Bratislava
  4. Dolný Kubín
 
Okrem toho si organizátori pripravili aj špeciálne ocenenie za najlepšiu hráčku turnaja. Túto cenu si odniesla Zuzka Tomaščíková z Bardejova, tá zaujala nie len svojím výkonom, ale aj hecovaním svojho tímu, čím prispela k správnej športovej atmosfére. „Cena za najlepšiu hráčku ma veľmi potešila. Aj napriek tomu, že si myslím, že cenu mohol získať ktokoľvek iný, som za ňu veľmi vďačná.“ A po dodatku: „pochopili sme, že najdôležitejšie je držať spolu a podporiť sa navzájom, len tak sa niekam dostaneme,“ nepochybujeme, že si túto cenu jednoznačne zaslúži!
 
Na tomto turnaji mohli hráčky ukázať svoje schopnosti na blížiace sa saleziánske hry mládeže PGSI 2016, ktoré sa budú konať tento rok v máji v Bratislave a Viedni. Tréner si tam vyhliadol viacero talentov, medzi ne patrí aj Terka z Humenného. „Volejbal mám veľmi rada, hrávam niekoľkokrát do týždňa a účasť na PGSI by pre mňa znamenala veľmi veľa, chcela by som to skúsiť a spoznať nových ľudí.“
 
Fotky z turnaja si môžete pozrieť na facebookovskej stránke športového tímu Laury TU.

Ľubo Horný

09.02.2016 09:00