Začína Tehlička pre misie

Začína Tehlička pre misie

Tehličku pre misie tento rok odštartovala kampaň na Kamennom námestí v Bratislave a večerný benefičný koncert v UPeCe, na ktorom vystúpi Zuzana Smatanová, Marián Čekovský, Komajota a iní...

Hlavnou témou tohoročnej Tehličky sú deti ulice. Preto chceme upriamiť pozornosť na realitu života v chudobných krajinách a podporiť saleziánske misijné diela, ktoré sa im venujú. Dobrá výchova si žiada prítomnosť vzťahu dôvery. Vzťah dôvery si vyžaduje venovať druhému svoj čas. Uvedomujeme si, že deti a mladí sú v podstate na celom svete rovnakí. Viac ako po chlebe sú smädní a hladní po pravej ľudskej prítomnosti. Táto túžba zostáva často nevyslovená.

Mladí sa rozhodli počas tohto pôstu zapojiť mnohých ďalších rovesníkov, aby túto túžbu pomenovali a rozprávali o nej Slovensku. Vznikla iniciatíva Darca času, v ktorej sme si položili métu vyzbierať milión hodín venovaných deťom, mladým a blízkym.

Takto okrem 8. ročník Tehličky bude obsahovať dve zbierky:

  • zbierku EUR pre deti v Keni, Angole, Južnom Sudáne a Azerbajdžane
  • zbierku ČASU pre deti, mladých a blízkych tu na Slovensku.

Celú Tehličku sme vďaka zapojeniu mnohých mladých obohatili o ďalšie novinky:

  • www.tehlicka.sk kde nájdete množstvo informácií a podporých materiálov na stiahnutie (duchovné obnovy, adorácie, krížové cesty, modlitba za deti ulice, podnety ku pôstnym kázňam, rezentácia PPT o deťoch ulice, fotoprezentácia, krátky video dokument o realite života detí na ulici...)
  • FB fun page: Forty for you s pôstnymi zamysleniami
  • APP do mobilov: FORTY 4U - na stiahnutie pre Android aj iOS

Tehličku môžete podporiť aj takto:

  1. Zaregistrujete sa na www.tehlicka.sk ako Realizátor tehličky a môžete takto s vašou skupinkou, triedou, stretkom prežiť pôst. Následne vám zašleme všetky potrebné materiály.
  2. Zapojíte sa do kampane Darcu času. Zorganizujete sa viacerí a pôjdete do ulíc čistiť topánky a pozývať ľudí, aby sa stali aj oni darcami času pre svojich blízkych.
  3. Pošlete finančný príspevok na účet verejnej zbierky: 262 085 26 41/1100. Prípadne každý deň pôstu sa pokúsite ušetriť 2€ a pošlete SMS na číslo 877 s textom DMS TEHLICKA.

 

Tehlička pre misie

12.02.2013 11:54