Zajtra spúšťame deviatnik k blahoslavenej Laure Vicuni

Zajtra spúšťame deviatnik k blahoslavenej Laure Vicuni

Laura, združenie mladých sa modlí deviatnik k blahoslavenej Laure od svojho vzniku. Tento rok je to už 27. krát a so zmenenou modalitou je uverejňovaný na všetkých dostupných médiách.

„Prvé deviatniky určite boli, ale v inej forme, keďže v roku 1993, keď združenie vzniklo neboli ešte rozvinuté sociálne siete, ani weby. Už od vzniku sa však členovia združenia modlia k svojej patrónke blahoslavenej Laure. Je im priateľkou a vzorom aj v ťažkých chvíľach,“ spomína predsedníčka združenia Marta Baňasová.

 

Kristína Jakubú, členka mediálneho tímu Laury, rozpráva o myšlienke a forme deviatnika: „Sestra Marta mala nápad prepojiť úmysly deviatnika so životom Laury a naším dnešným. Doplnila ho o myšlienku lockdown bonusu ako úlohy, v ktorej možno konať dobro pre druhého, ale aj pre seba, pre svoj rast.  Deviatnik obsahuje aj obrázok a to krátky chat na Whatsappe s Laurou, ktorá píše každému z nás. Navrhuje úmysly a motivuje aj nás, aby sme úmysly sami ponúkali, je ochotná sa za nás prihovoriť. Chat s Laurou má svoj pôvod v divadielku, v strediskových scénkach, ktoré sme hrali ako animátorky pre deti, aby sme ich vtiahli do života Laury a ukázali naživo aká bola. Teraz ideme naživo online.“

 

Deviatnik  bude zverejňovaný v tradičnom čase deväť dní 13- 21. januára vždy ráno na webovej stránke združenia, facebok.comLauraMladez a instagrame lauramladez. Budete si ho môcť vypočuť aj ako podcast.

Dagmara Čepelová

12.01.2021 18:58