Zjednotení v piesni

Zjednotení v piesni

Spev, smiech, radosť, spoločenstvo, noví kamaráti, hudba, zážitky, aj takto vyzeral tento víkend v našom saleziánskom stredisku. Úžasná atmosféra a milí ľudia urobili túto akciu výnimočnou.

1. – 3. marca 2019 sa stretli v Dubnici nad Váhom detské zbory zo Šamorína, Dolného Kubína a Dubnice aby si spolu zaspievali a naučili sa nové piesne. Sústredenie začalo v piatok svätou omšou a pokračovalo zoznamovačkami a spoločnými hrami v Katolíckom dome.


V sobotu doobeda sa nacvičovali piesne na nedeľnú svätú omšu. Po obede začali prípravy na koncert, ktorý zanechal v poslucháčoch úžasný dojem a bol to nezabudnuteľný zážitok. Najväčší úspech zožala pieseň ,,Mamka Mária,, ktorú si zaspievali všetky tri zbory dokopy. Dokonca bola zbory podporiť aj Viki Tarabová, ktorá nedávno mala koncert v Kaťáku.


Končilo sa v nedeľu spoločným obedom a potom nezostávalo už nič iné ako sa rozlúčiť. Alica Šimurdová: „ Najväčší zážitok bol pre mňa keď sme spolu cvičili piesne a bola tam taká príjemná a pozitívna atmosféra.“


Sústredenia sa spolu zúčastnilo približne 90 detí a mladých a ako povedal pán farár po koncerte: „ Síce ste nespievali vo veľkom meste na velikánskom pódiu, ale dnes večer vás určite bolo počuť v nebi.“

 

Toto podujatie bolo podporené z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

 

Paulína Hírešová

 

Laura

01.03.2019 19:32