Strediská


Správy zo všetkých stredísk:

Ninive zachránené! Tešíš sa?

Ninive zachránené! Tešíš sa?

Dubnica nad Váhom |

Deti z Dubnice nad Váhom zažili trojdňové dobrodružstvo s Jonášom na minitábore od 1. do 3.júla 2020 v Laure. Druháci a prváci (minulí i budúci) sa snažili zachrániť mesto Ninive, ktoré kvôli zlému správaniu svojich obyvateľov bolo odsúdené na zničenie. Čítať ďalej »


Rekonštrukcia ihriska sr. Maji Futejovej

Rekonštrukcia ihriska sr. Maji Futejovej

Dolný Kubín |

Obdobie koronakarantény sa dotklo aj činnosti sestier saleziánok a saleziánskeho mládežníckeho strediska v Dolnom Kubíne. No spolu s mladými dobrovoľníkmi ho neprečkávali so založenými rukami. Areál strediska a hlavne okolie ihrísk si už dlhšie pýtal hĺbkovú údržbu a rekonštrukciu. Čítať ďalej »


Duchovné cvičenia

Duchovné cvičenia

Michalovce |

Od soboty 20. do stredy 24. 6. sa päť Perličiek, jedna Torka, jedna Stellinka, tri nové kamošky a štyri sestry vybrali na náročnú cestu do vlastného srdca. Počas požehnaných piatich dní sa nám podarilo vytvoriť krásne spoločenstvo, siahnuť na hlbinu nášho vnútra a nechať sa premieňať Pánovým Slovom. Čítať ďalej »


Srdce oratka zachránené!

Srdce oratka zachránené!

Dubnica nad Váhom |

Vo štvrtok 25.6.2020 do SCVČ Laura v Dubnici nad Váhom zavítalo okolo 100 ľudí. Veľa odvážnych detí prišlo zachrániť srdce oratka a tak osláviť záver školského roka, ktorý sa niesol v duchu rozprávky Odvážna Vaiana. Čítať ďalej »





Čosi nám chýba, čosi máme!

Čosi nám chýba, čosi máme!

Šamorín |

Saleziánsky dom bez mladých, je ako pahreba bez uhlíkov. Čosi chýba....čosi chýbalo za posledné dva mesiace. Lenže ak niečo nie je, dá sa hľadať ako to získať. Nedali sme sa ani v našom stredisku: zavrieť a byť bez mladých, bez kontaktov, bez vzťahov, bez ktorých sa nedá existovať, tak to nie!. Čítať ďalej »