Strediská


Správy zo všetkých stredísk:


Na týždeň každý dedinčanom

Na týždeň každý dedinčanom

Humenné |

Chatový tábor je akciou pripravovanou saleziánmi, saleziánkami a animátormi v Humennom každý rok počas letných prázdnin. Tento rok sa ho zúčastnilo vyše 120 mladých. Tábor sa konal v týždni od 10. do 15. júla vo Viničkách. Nová téma, noví ľudia, nové zážitky, to všetko bolo súčasťou tohtoročnej chatovačky. Čítať ďalej »


Jelly majú doskúškované

Jelly majú doskúškované

Humenné |

Nováčky z nášho SCVČ a strediska Laura „Jelly“ absolvovali po ročnej príprave svoje prvé skúšky. Nešlo len o teoretické vedomosti, ale aj o kreativitu, či komunikatívnosť a okrem odvahy preukázali aj iné vlastnosti začínajúcej animátorky. Čítať ďalej »


Viac než len volejbal

Viac než len volejbal

Dolný Kubín |

Druhý májový víkend patril v Dolnom Kubíne športu. Uskutočnil sa už štrnásty ročník volejbalového turnaja KubCup. V zmiešaných amatérskych družstvách si mohlo zmerať sily celkovo 35 tímov z Oravy aj celého Slovenska. Čítať ďalej »



Dobrovoľníctvo je cesta

Dobrovoľníctvo je cesta

Humenné |

Od 1.1. 2017 vďaka grantu z Nadácie deti Slovenska, konkrétne v rámci projektu podporeného z nadačného fondu Deti v bezpečí poisťovne Kooperatíva sa v SCVČ Laura v Humennom začal realizovať projekt Dobrovoľníctvo je cesta. Čítať ďalej »


S Laurou na korčuliach

S Laurou na korčuliach

Humenné |

Nedeľné poobedie 22.1. 2017 strávila humenská saleziánska rodina netradične na korčuliach. Konal sa totiž Karneval na ľade. Bol však niečím špeciálny. Tou zvláštnosťou bola oslava sviatku bl. Laury. Deti vzali svoje korčule, masky a rodičov a prišli na saleziánske ihrisko, ktoré sa počas studených dní zmenilo na ľadovú plochu. Čítať ďalej »


Stali sa víťazmi Humenčania?

Stali sa víťazmi Humenčania?

Humenné |

V posledný decembrový týždeň sa uskutočnil na GAGLS v Humennom v poradí už 7. ročník volejbalového turnaja eMeM cup. Zúčastnili sa ho tímy z Humenného, ale aj Sniny či Michaloviec, ktoré medzi sebou bojovali o víťazstvo na tomto turnaji. Čítať ďalej »



Saleziánske dielo v Humennom žilo aj počas leta

Saleziánske dielo v Humennom žilo aj počas leta

Humenné |

Aj počas tohto leta organizovali saleziáni, sestry saleziánky, spolu s organizáciou Laura a saleziáni spolupracovníci rôzne akcie pre mladých z Humenného a okolia. Akcie, ktorých cieľom je, aby mladí získali nové zážitky, duchovne rástli a spoznali nových ľudí s podobnými záujmami. Medzi tie najväčšie patrili chatovačka, prímestský tábor, Life expedition a toto leto aj púť na Svetové dni mládeže Čítať ďalej »