Strediská


Správy zo všetkých stredísk:


Bojovali sme za Narniu

Bojovali sme za Narniu

Bratislava - Kremnická |

Dvere sa náhle otvorili a my sme rýchlo vstúpili dnu. Chceli sme sa len ukryť, no objavili sme niečo celkom iné a dovtedy nepoznané. Za hŕbou šiat a kožuchov sa v svetle lampy trblietal sneh. Vysoké borovice, čudné ticho. To ešte nikto netušil, že takto nás víta NARNIA... Čítať ďalej »


Hľadajme kľúče od Božieho kráľovstva

Hľadajme kľúče od Božieho kráľovstva

Dolný Kubín |

Druhý júlový týždeň usporiadali sestry saleziánky s dolnokubínskymi animátormi v Bobrovci tradičný detský tábor. Deti prežili dni plné zábavy i poznávania. Tentokrát však so špeciálnou motiváciou – získať štyri kľúče od truhlice pokladov. Čítať ďalej »


Mladí z Humenného si zvolili slobodu

Mladí z Humenného si zvolili slobodu

Humenné |

Saleziánky a Saleziáni v Humennom pripravili v spolupráci s mladými dobrovoľníkmi zo združení Laura a Domka letný zážitkový tábor pre deti a mládež pod názvom Krajina Gulag. Na „chatovačke“, ako akciu s dlhoročnou tradíciou nazývajú, sa zúčastnilo viac ako sto detí vo veku 10 – 16 rokov z Humenného a okolia; nechýbali ani mladí z Košíc, Bratislavy či Švajčiarska. Čítať ďalej »


Sme sa vybrali na retro-faru

Sme sa vybrali na retro-faru

Bratislava - Kremnická |

Cieľ našej chatovačky bol 200 km na východ, v ‘malom’ Veľkom Borovom. Babka kostolníčka nás privítala s otvorenou náručou a zaviedla nás 27 krokov ďalej od zastávky do retro fary. Naša fara bola zaujímavá hlavne svojim sviežim kompostovým ovzduším. Na tmavej chodbe boli zavesené staré fotografie prvých svätých prijímaní a ochrancom týchto historizmov bol vypchatý sokol. Naša animátorka po prvom Čítať ďalej »


Zvieratá zo ZOO zobúdzali Dubničanov

Zvieratá zo ZOO zobúdzali Dubničanov

Dubnica nad Váhom |

Exotický ostrov, na ktorý sa začiatkom júla premenilo Oratko sestier saleziánok, privítal medzi svojimi palmami desiatky detí na tradičnom letnom prímestskom tábore. Tohtoročná téma nebola pre animátorov novinkou, pretože tému Madagaskar mnohí z nich zažili ešte ako účastníci na letnom tábore v roku 2006. Čítať ďalej »


Chatovali s Main

Chatovali s Main

Šamorín |

Prímestský tábor v Šamoríne prežili decká so sv. Máriou Dominikou Mazzarelovou. Tohtoročný tábor sa niesol v téme moderného života sv. Márie Dominiky Mazzarelovej, ktorú volali aj Main. Čítať ďalej »


V Humennom sa roztáčalo Maxistretko

V Humennom sa roztáčalo Maxistretko

Humenné |

Scvč a oratko Laura v Humennom tradične ukončilo svoju činnosť akciou Maxistretko. Záverečného stretnutia sa zúčastnilo viac ako šesťdesiat detí. V toto piatkové popoludnie im animátorky spolu so sestrami saleziánkami pripravili program plný hier a súťaží. Celej akcii pridala na zaujímavosti aj téma Maxistretka- Kráľovstvo lesných strážcov. Čítať ďalej »


Výlet za odmenu

Výlet za odmenu

Šamorín |

Členovia detského zboru v Šamoríne sa v sobotu 15.6. vyšantili v krásnom zelenom prostredí bratislavskej Partizánskej lúky. Čítať ďalej »


Mladí zaostrili na médiá

Mladí zaostrili na médiá

Šamorín |

V Šamoríne sa v sobotu 18. mája v stredisku Laura na Záhradníckej ulici č.21 konal mediálny workshop ZOOM pre mladých ľudí, ktorí sa chceli pozrieť na svet médií z iného uhla pohľadu. Čítať ďalej »