Strediská


Správy zo všetkých stredísk:


Už neskúšajú moje hranice

Už neskúšajú moje hranice

Bratislava - Kremnická |

Je tomu presne desať rokov, čo ma sestry MC (misionárky lásky) zobrali zo sebou prvýkrát do rómskej osady v Plaveckom Štvrtku. Bol som študentom 5. ročníka sociálnej práce a môj prvoplánový cieľ bol urobiť v rómskej osade výskum na moju diplomovú prácu. Navštívili sme zopár rodín. Keď sme potom stáli v Plaveckom Štvrtku na zástavke, tak som si uvedomil, že sa mi trasú kolená. Čítať ďalej »


Misie v oratku

Misie v oratku

Trnava |

S bližiacou sa misijnou nedeľou sme v našom stredňajsom oratku 17.10.2012 priblížili deťom misie a misijne kraje netradične Čítať ďalej »


Tajomstvo animátorstva I.

Tajomstvo animátorstva I.

Trnava |

V dňoch 12.-14.10.2012 sa niektoré dievčatá z trnavského strediska vybrali do krásneho prostredia Malých Karpát, presne na Jahodník, čo je časť Smoleníc. Prišli, aby zažili akčný víkend o dobrodružstve animátorstva. Čítať ďalej »


Pribudli nové mediálne tváre

Pribudli nové mediálne tváre

Humenné |

V polovici septembra sa zúčastnili animátorky a dievčatá zo stretka Ovečky na mediálnom víkende u sestier saleziánok. Program piatka a soboty bol rozdelený do piatich blokov. Najskôr sa dievčatá zoznámili s písaním článkov a každá si mohla vyskúšať, ako to prebieha na tlačovke, v nahrávacom štúdiu a postaviť sa aj pred kameru. Čítať ďalej »


Vzhúru do oblak a ešte vyššie

Vzhúru do oblak a ešte vyššie

Humenné |

S novým školským rokom sa začína aj nový rok v SCVČ-ku, s čím je už tradične spojené Maxistretko, ktoré sa tohto roku nieslo v téme „Vzhúru do oblak“. Akciu prišlo podporiť hojné množstvo dievčat, aby si zasúťažili, aby sa zabavili, niektoré kvôli Čvirovi (Už si videla Čvira?) alebo tiež kvôli Mrakovej víle, ktorá si merala dlhú cestu, aby s dievčatami strávila toto požehnané popoludnie. Čítať ďalej »


Veľmi dobre aj organizačne

Veľmi dobre aj organizačne

Humenné |

Konečne prišiel ten deň, na ktorý sa všetky dievčatá tešili - Dvoj:odka. Stretli sme sa vo štvrtok po obede u saleziánov. Zotrvali sme tam istý čas, ktorý sme využili a zmysluplne strávili hrami. Už prvá hra naznačovala, že to bude tvrdý boj, pretože betónovému ihrisku padla prvá obeť, ktorá zanechala krvavú stopu (krvi nebolo až tak veľa, ale predsa tiekla). Čítať ďalej »


Tržnica otvorená, všetko grátis

Tržnica otvorená, všetko grátis

Dubnica nad Váhom |

Skvelo znie taký oznam, že áno? Hneď sa vlúdi predstava ruchu, kriku, ľudstva chodiaceho hore – dolu, bohatého sortimentu, farieb, mnohých možností....k tomu ešte to, že grátis! Hmmm....reálne? Áno, bolo to reálne!. Akurát sa to netýkalo kapusty, topánok, uterákov, kozmetiky a iného, ale nápadov, myšlienok, aktivít a diskusií o deťoch a starších deťoch a ešte starších.... Čítať ďalej »