Bratislava - Kremnická



Ovečky sa plavili aj po snehu

Ovečky sa plavili aj po snehu

Bratislava - Kremnická |

Spolu s Aničkou a Pavlínkou sme išli nakúpiť potraviny. Katka a Marfuš išli nakúpiť ozdoby, no omylom nastúpili na zlý autobus, takže trochu zablúdili. Kika vyrábala lodičky z papierikov. Potom sme boli spoločne na sv. omši. Keď sme sa vrátili do domčeka, začali sme s prípravou večere -štipľavá polievka s rezancami podľa námorníckej receptúry a domáce vafle s čokoládovým pudingom. Bolo to Čítať ďalej »


Neostala ani omrvinka

Neostala ani omrvinka

Bratislava - Kremnická |

Počasie bolo nepriaznivé a cesty zľadovatelé , no dievčatá zo všetkých stretiek sa zišli v domci, aby sa pripravili na veľkolepú slávnosť. Do pečenia a ozdobovania torty sa zapojila Veselá kopa, Crazy sheep, Vlna kritiky a Muchy. Čítať ďalej »


Už neskúšajú moje hranice

Už neskúšajú moje hranice

Bratislava - Kremnická |

Je tomu presne desať rokov, čo ma sestry MC (misionárky lásky) zobrali zo sebou prvýkrát do rómskej osady v Plaveckom Štvrtku. Bol som študentom 5. ročníka sociálnej práce a môj prvoplánový cieľ bol urobiť v rómskej osade výskum na moju diplomovú prácu. Navštívili sme zopár rodín. Keď sme potom stáli v Plaveckom Štvrtku na zástavke, tak som si uvedomil, že sa mi trasú kolená. Čítať ďalej »







Prvýkrát na Rómskom tábore

Prvýkrát na Rómskom tábore

Bratislava - Kremnická |

Týždeň s Cigáňmi. Veď čo je na tom. Mnoho ďalších dobrovoľníkov tam bolo predo mnou a prežili.:) Ale nikto z nich mi nepovedal, aké ťažké to tam môže byť. Ako sa blížil čas nášho tábora, začala som si postupne uvedomovať to slovo...Cigáni. Už v detstve som zažila veľké dobrodružstvá s rómskymi občanmi, keďže sme bývali vedľa nich. Nekončili sa vždy najlepšie, ale nikdy som k nim nepociťovala Čítať ďalej »