Humenné







A ty si dobrý kresťan a čestný občan?

A ty si dobrý kresťan a čestný občan?

Humenné |

Prvú februárovú nedeľu sa v MSKS v Humennom konala don Bosco show. Saleziánska rodina, ale aj ďalší obyvatelia mesta Humenné mohli stráviť nedeľne popoludnie plné zábavy a rodinnej atmosféry, pri príležitosti osláv sviatku sv. Jána Bosca. Čítať ďalej »


Ži naplno!-  prvý Modranský tábor

Ži naplno!- prvý Modranský tábor

Humenné |

V týždni od 15. - 19. júla sa v Modre nad Cirochou uskutočnil prvý ročník Detského letného tábora s názvom "V hlave", ktorý sa podujali spolu prichystať Laura, združenie mladých v spolupráci s Obcou Modra nad Cirochou a miestnym farským úradom. Počas piatich dní prežívali deti spolu s animátormi ťažkosti i radosti dospievajúcej Riley - postavy z rozprávky "V hlave". Postupne sme spoznali Strach, Čítať ďalej »


Ako sme budovali vlasť

Ako sme budovali vlasť

Humenné |

Tvrdý režim. Drsné rozcvičky. Vypočúvania. Rozdávanie občianskych preukazov. Zakázané kresťanské symboly. Vysielačky. Internacionála. Prvomájový sprievod. Pionierska červená šatka. Spoločná spartakiáda. Tajné modlitby. Sviečková manifestácia. Revolúcia. Pád komunizmu. To všetko sme si pripomenuli od 8. do 13.7.2019 na Chatovačke s témou:“Buduj svoju vlasť!“ pri príležitosti 30. výročia Nežnej Čítať ďalej »


Cesta okolo sveta za 6 dní...

Cesta okolo sveta za 6 dní...

Humenné |

V týždni od 9. – 14. júla organizovali Laura, združenie mladých a Domka- saleziáni a saleziánky spolu s animátormi z Humenného letný chatový tábor vo Viničkách. Témou tábora bola „Cesta okolo sveta.“ Počas týždňa plného aktivít mohli účastníci bližšie spoznávať jednotlivé kontinenty a pomyselne ich spolu precestovali. Čítať ďalej »


MAXISTRETKO - Po stopách Anky

MAXISTRETKO - Po stopách Anky

Humenné |

Súkromné centrum voľného času Laura v Humennom tradične ukončilo svoju činnosť obľúbenou akciou Maxistretkom. Naše animátorky spolu so sestrami saleziánkami pripravili program plných hier, tancov a súťaží. Hlavnou témou Maxistretka bol život Anky Kolesárovej. Našim heslom bolo motto: ,,Odvaha mať čisté srdce." Čítať ďalej »


Príprava na cestu okolo sveta v plnom prúde...

Príprava na cestu okolo sveta v plnom prúde...

Humenné |

Cez prvý júnový víkend sa mladí animátori z humenského strediska stretli na saleziánskej chate v Jasenovciach, aby pokračovali v prípravách na tábor. Tábor s názvom a témou „Cesta okolo sveta“ je ďalším z edície letných chatových táborov organizovaných miestnou saleziánskou rodinou. Čítať ďalej »