Čím žijeme


O nás   Príprava   Čím žijeme   Galéria   Podporte nás   Kontakt   2%

 

 

Jedinečný víkend so Svätým písmom

Jedinečný víkend so Svätým písmom

Vides |

Prvý decembrový víkend sa skupinka šiestich dievčat – videsáčok, zúčastnila duchovnej obnovy - prvého stupňa tzv. kurzu Emauzy. Celé to prebiehalo v krásnom prostredí dedinky Látky pri Detve. Čítať ďalej »



Advent & misie; Bdejte, aby ste boli pripravení

Advent & misie; Bdejte, aby ste boli pripravení

Vides |

Prichádza čas adventu, obdobie, kedy sa pripravujeme na príchod nášho Spasiteľa. Naša séria článkov s názvom „Advent & misie“ súvisí práve s prežívaním adventného posolstva v živote misijného dobrovoľníka. Prostredníctvom krátkych rozhovorov nám ho priblížia mladí z misijnej organizácie VIDES. Jednou z tých, ktorí vďaka misijnému dobrovoľníctvu tento rok prežili krásny a požehnaný čas, je Betka Čítať ďalej »



Kadiaľ sa mám vydať?

Kadiaľ sa mám vydať?

Vides |

„Kadiaľ sa mám vydať?“ „To záleží na tom, kam chceš dôjsť“, povedal Kocúr. „Je mi to dosť jedno...“, povedala Alenka. „Potom je jedno, kadiaľ pôjdeš“, povedal Kocúr. (Z knihy Alenka v ríši divov) Čítať ďalej »


Videsáci na ceste životom

Videsáci na ceste životom

Vides |

Koncom septembra sa dobrovoľníci z Videsu zišli na nultom stretnutí v Terchovej. Tri dni si zdieľali zážitky z letných táborov a utužovali spoločenstvo. Stretnutia sa zúčastnilo aj niekoľko nových tvárí, ktoré majú tiež túžbu okúsiť dobrodružstvo misií. Čítať ďalej »


Prázdniny v Ľvove

Prázdniny v Ľvove

Vides |

Mesto Ľvov je krásne a príťažlivé svojim historickým centrom, množstvom pamiatok a chrámov, ale aj množstvom pouličných umelcov, ktorí tu majú svoje zázemie. My (sestra Monika, animátorka Maťa a ja), sme tam však neboli na exkurzii alebo výlete za históriou či kultúrou. Dôvod našej „návštevy“ bol slúžiť mladým a deťom v saleziánskom oratóriu. Čítať ďalej »


Ukrajinské весели канікули

Ukrajinské весели канікули

Vides |

Koncom júna 2016 sme sa ocitli v ukrajinskom mestečku Vynnyky. V saleziánskom stredisku tu animátorom pomáhame s poslednými prípravami na dvojtýždňové весели канікули. Tábor s počtom detí 450 je poriadna makačka, ale s odhodlaním a Božou pomocou to zvládame. Posledný týždeň sa presúvame do strediska vo Ľvove-na Pokrovu. Čítať ďalej »


Po stopách Mojžiša

Po stopách Mojžiša

Vides |

Mojžiš – jedna z najznámejších biblických postáv, je známy nielen veľkými činmi v čase žitia, ale aj preukázaním životných postojov schopných nadchnúť i človeka dnešnej doby. Práve po jeho stopách sme sa rozhodli kráčať a prežiť s ním na vlastnej koži púť, po ktorej šiel. Na cestu sme sa vybrali aj spolu s deťmi na tábore, ktorý sa konal v Nitre na sídlisku Klokočina. Čítať ďalej »


Ja chcem byť Vikingom! a Mulan či Laura v Šuriankach

Ja chcem byť Vikingom! a Mulan či Laura v Šuriankach

Vides |

Okolo 30 detí z Orechovho dvora v Nitre v dňoch od 19. do 22. júla opúšťalo každé ráno svoju osadu a prichádzalo do priestorov ZŠ Krčméryho pod nitrianskou kalváriou, aby sa pokúsili začleniť do slávneho kmeňa Vikingov. Podľa príkladu Štikúta (alias Števo Š.) – syna slávneho náčelníka Chladnobrva (tajným menom Vlado P.) sme sa snažili chytiť draka a dokázať tak svoju odvahu. Čítať ďalej »