Čím žijeme


O nás   Príprava   Čím žijeme   Galéria   Podporte nás   Kontakt   2%

 

 

Choďte do celého sveta a hlásajte evanjelium

Choďte do celého sveta a hlásajte evanjelium

Vides |

Každý krok, nádych, ba aj cesta je nám vopred Bohom určená. Spája ľudí a tak vytvára prostredie pre nové zážitky a pre formovanie človeka. Tá naša smerovala do slovenskej dedinky- Kokavy nad Rimavicou. A práve tam, sme sa 13.07.2014 premiestnili spolu s teenagermi (aspoň z väčšej časti) do čias, kedy boli kresťania prenasledovaní. Čítať ďalej »


Misia: Albánsko

Misia: Albánsko

Vides |

Misia, s názvom Albánsko – krajina orlov, sa začala v nedeľu 29.6. 2014. Na túto cestu sa vydali 4 odhodlané, odvážne a pozitívne naladené baby – Majka, Maťka, Nika a Betka. Čítať ďalej »


Svet je pole, kde chceme zasiať dobro

Svet je pole, kde chceme zasiať dobro

Vides |

Dobrovoľníci VIDESu v 10. roku existencie misijnej organizácie na Slovensku odštartujú svoje misijné pobyty pod hlavičkou nového loga. S misijným krížom, vo vedomí, že ich Boh posiela, budú realizovať tábory pre deti na Slovensku, aj v zahraničí. Čítať ďalej »



Ako vychovávať srdcom

Ako vychovávať srdcom

Vides |

Víkend na prelome februára a marca sa pre veselú kopu mladých ľudí – videsákov – začal hromadným presunom na miesto stretnutia – domček Carmagnola v Liptovskej Štiavnici. Príprava na misijné leto sa niesla v hesle dobrovoľník – salezián. Čítať ďalej »


Už sa to začalo!

Už sa to začalo!

Vides |

Prvé kroky videsákov v novom roku viedli počas prvého víkendu na prvé formačné stretnutie, prvýkrát v Liptovskej Štiavnici v dome Carmagnola, ktorý dostal meno podľa železničnej stanice, kde sa don Bosco prvýkrát stretol s Miškom Magonem. Čítať ďalej »



Contemplatio

Contemplatio

Vides |

Posledný septembrový víkend sa v malebnom prostredí Podpoľania, na Látkach, stretla partia mladých ľudí, s cieľom zúčastniť sa víkendu nazvaného Emauzy IV. Čítať ďalej »


Misijná púť dobrovoľníkov

Misijná púť dobrovoľníkov

Vides |

Víkend 23.-25.8.2013 sa konala výročná púť dobrovoľníkov a priaznivcov saleziánskych misií v Šaštíne. Do baziliky Sedembolestnej Panny Márie sa na slávnostnú svätú omšu - začiatok a vrchol celého programu - zišli ľudia z celého Slovenska. Tento rok je výnimočný aj oslavou 20. výročia misijného dobrovoľníctva na Slovensku u bratov saleziánov a 10. výročia založenia misijnej dobrovoľníckej Čítať ďalej »


Stredoslovenské misie

Stredoslovenské misie

Vides |

V polovici júla sa naša videsácka partia stretla v stredoslovenskej obci Boľkovce, kde sme mali pobytový tábor pre deti vo veku 6-13 rokov. Po jeho skončení sme sa presunuli na chatu v lese neďaleko Kokavy nad Rimavicou. Čítať ďalej »