Čím žijeme


O nás   Príprava   Čím žijeme   Galéria   Podporte nás   Kontakt   2%

 

 



Prvá skúška ohňom

Prvá skúška ohňom

Vides |

Koniec novembra pre VIDESákov neznamenal iba odštartovanie nového školského roka, ale niesol sa aj v duchu osláv 25. výročia založenia medzinárodného VIDESu a 9. výročia založenia slovenského VIDESu. Čítať ďalej »



Blahorečia sympatickú misionárku z pralesa

Blahorečia sympatickú misionárku z pralesa

Vides |

Jej misionársky život v pralese bol plný rozmanitých dobrodružstiev. Všetci ju tam potrebovali a ona nikdy neodmietla ošetrovateľskú pomoc. Volali ju babička. V sobotu 24. novembra 2012 bude sr. Mária Troncattiová FMA blahorečená v ekvádorskom meste Macas. Zapíše sa tak ako dvadsiata do radu saleziánskych blahoslavených (okrem dvoch početných skupín španielskych mučeníkov). Čítať ďalej »


VIDES sa prehupol cez štvrťstoročie

VIDES sa prehupol cez štvrťstoročie

Vides |

V dňoch 1.- 4. novembra sa uskutočnil 10. medzinárodný kongres dobrovoľníkov VIDES-u na tému “Recall-Rejoice-Renew” (spomínať, radovať sa, obnovovať). Spomínať a radovať sa, pretože VIDES tento rok oslavuje 25 rokov od svojho založenia, obnovovať, pretože tento kongres je príležitosťou na zdieľanie dobrých skúseností z praxe, na prehĺbenie identity VIDES-u a ako podnet pre dobrovoľníkov, aby Čítať ďalej »



Vo víre troch živlov

Vo víre troch živlov

Vides |

Slovenská 4 členná skupina VIDES dobrovoľníkov sa v horúcich letných dňoch na prelome júna a júla nachádzala priamo v Albánskej dedine Tale pri pobreží Jadranského mora. Čo nám obohacovalo život? Čítať ďalej »


JA V ♥ SVETLO MÁM

JA V ♥ SVETLO MÁM

Vides |

Rumunské mestečko Aleşd sa stalo počas posledných júlových dní pôsobiskom troch dobrovoľníkov – Janky, Lukyho, Lucky pod vedením Márie Rehákovej FMA a Márie Svoreňovej FMA. Spoločne s rumunskými animátormi sa v tomto multikultúrnom meste podieľali na spríjemnení letných prázdnin tak slovensky ako aj rumunsky a maďarsky hovoriacim deťúrencom. Čítať ďalej »