Čím žijeme


O nás   Príprava   Čím žijeme   Galéria   Podporte nás   Kontakt   2%

 

 

Orechov dvor - doučovanie

Orechov dvor - doučovanie

Vides |

Napríklad ja som sa to dozvedela až teraz. Zaujímavé. Len tak za rohom a toľko divočiny. Tak blízko, a zároveň tak ďaleko. Ďaleko nás, ďaleko od "normálneho" života. ORECHOV DVOR, rómska osada Nitry. V dňoch od 22.7. do 26.7.2022 som bola na Orechovom dvore doučovať. Čítať ďalej »


Malá misia na Ukrajine

Malá misia na Ukrajine

Vides |

Ono je to už raz tak. Keď človek otvorí svoje srdce, dostane omnoho viac. Príde na miesta, o ktorých by ani nesníval a zakúsi to, čo by mu inak ani nenapadlo. S našim dobrodružným tímom videsákov (Lucka, Mišo a Veronika na čele so sr. Monikou) sme sa vybrali na Malú misiu s Ukrajinskými deťmi z Gabčíkova. Cez Domku sme sa spojili so Saviom, nadšenými mladými animátormi, ktorí túžia dávať zo seba Čítať ďalej »





Päť týždňov v Bulharsku

Päť týždňov v Bulharsku

Vides |

Toto leto som od Videsu prijala výzvu stráviť mesiac v Bulharsku s českými saleziánmi pôsobiacimi v Starej Zagore. A opäť, a ešte intenzívnejšie sa mi potvrdilo to naše (nielen) Videsácke „klišé” – že výmenou za kúsok svojho času, trochu snahy a ochoty dostaneš neporovnateľne viac. A hoci mi je to známe, i tak ma táto skúsenosť dokázala prekvapiť tým, že mi dala omnoho viac, ako som čakala (a to Čítať ďalej »


VIDES na T22

VIDES na T22

Vides |

Nie príliš dávno sme sa vrátil z Národného stretnutia mládeže v Trenčíne, ktoré sa konalo 28.-31. júla 2022 Čítať ďalej »


Stretli sme celý svet

Stretli sme celý svet

Vides |

Videsácke letné aktivity sme tento rok nezačali animátorskou pomocou na letných táboroch, ale našou cestou do Ríma, kde sa v dňoch 1.-5.7.20222 konalo celosvetové stretnutie misijných dobrovoľníkov organizácie VIDES. Čítať ďalej »


Idem JA

Idem JA

Vides |

Po mesiaci, 29.4.-1.5.2022, sme sa opäť stretli v malebnej dedinke Važec s krásnym výhľadom na naše dych-berúce Tatry. Čítať ďalej »