Čím žijeme


O nás   Príprava   Čím žijeme   Galéria   Podporte nás   Kontakt   2%

 

 


Po stopách Mojžiša

Po stopách Mojžiša

Vides |

V dňoch 3.8.2020 až 8.8.2020 sa v dedinke zvanej Sološnica uskutočnil tábor, ktorý niesol názov Po stopách Mojžiša. Spolu s deťmi sme celý týždeň kráčali po stopách IDENTITA, TALENTY, MÚDROSŤ, LÍDER, PRIATEĽSTVO. S Mojžišom sme prežili jeden krásny týždeň plný smiechu a radosti. Spoznali sme život Mojžiša a vďaka jeho životu sme opäť zakúsili Božiu blízkosť. Mojžiš počas svojho života spravil aj Čítať ďalej »


Cesta do praveku

Cesta do praveku

Vides |

V areáli základnej školy Andreja Kmeťa v Žarnovici sa v dňoch 20.-24. júla uskutočnil prímestský tábor s témou Krúdovci. Dvadsať animátorov, medzi ktorými boli tiež videsáci Eliška, Matej a Kika, sa spoločne s deťmi vydali na cestu do praveku, kde nesmela chýbať odvaha, dôležitosť rodiny a vzťah s Bohom, lebo Ježiš im povedal: ,,Nechajte deti a nebráňte im prichádzať ku mne, lebo takým patrí Čítať ďalej »


VIDES sa stretol online

VIDES sa stretol online

Vides |

Ak by si niekto myslel, že karanténa zabráni organizácii Vides pokračovať v práci, je na omyle. Žiaden strach, samozrejme, žiadne preventívne opatrenia predchádzajúce šíreniu nákazy porušené neboli. Pýtate sa teda ako naše 4. Vides vzdelávanie prebehlo? Jednoducho. Vzdelávanie prebehlo online. Žijeme v 21.storočí a každý z nás je denno-denne v styku či už so sociálnymi sieťami, internetom, alebo Čítať ďalej »



Táto časť môjho života sa volá... Vides

Táto časť môjho života sa volá... Vides

Vides |

22. november 2019, 2. stretnutie videsákov, Chris Gardner trieli na chatu do Slavnice, časť Podhorie. Beží. Jeho snaha o Šťastie na dosah neutícha. Stále beží. Biely, špinavý od farby beží, aby získal prácu, ktorú tak veľmi potrebuje. Otvorí dvere: ,,Snažil som sa vymyslieť historku, ktorou by som zdôvodnil, prečo takto vyzerám. A chcel som, aby som tou historkou dokázal, že mám vlastnosti, ktoré Čítať ďalej »


KTO SI?

KTO SI?

Vides |

V piatok, 11.októbra, nasadnúť do autobusu alebo vlaku a pricestovať do Liptovských Revúc. To bol prvotný plán, ktorý sa podarilo všetkým splniť. Po prvých zvítaniach a objatiach sme obsadili jedáleň, v ktorej sa rozliehala rozprava o uplynulom mesiaci. Piatkový večer sa niesol v duchu spoznávania sa a spoznania kto/čo je VIDES, čo robí a mnoho ďalšieho. Ako nováčikov nás čakalo malé privítanie, Čítať ďalej »




Misia v každodennosti

Misia v každodennosti

Vides |

Misia v albánskej dedinke Tale prebiehala od 15.6.- do 9.7.2019 a niesla sa pod heslom: „ Unё jam njё mision“, čo by sa dalo preložiť ako – „Ja som misionár“. Čítať ďalej »