Archív




Umenie žasnúť

Umenie žasnúť

Projekt:Vianoce! |

Táto stať evanjelia sa nachádza u Lukáša hneď po tom, ako sa apoštoli vrátili z cesty, na ktorú ich poslal Ježiš, a boli natešení, lebo videli veľké zázraky, ktoré sa diali v Jeho mene. Ježiš žasol s nimi a zaplesal v Duchu Svätom. Žasne nad tým, ako si Boh vybral ľudí z národa, aby im ukázal, že pred nimi stojí Boží syn. Prečo práve títo ľudia? Čítať ďalej »


Verím?

Verím?

Projekt:Vianoce! |

Pokračovanie tohto evanjelia hovorí, ako Ježiš povedal stotníkovi, nech ide, že sa stane, ako uveril (Mt 8, 13). Stotník, rímsky vojak, UVERIL. Čítať ďalej »




Advent & misie; Bdejte, aby ste boli pripravení

Advent & misie; Bdejte, aby ste boli pripravení

Vides |

Prichádza čas adventu, obdobie, kedy sa pripravujeme na príchod nášho Spasiteľa. Naša séria článkov s názvom „Advent & misie“ súvisí práve s prežívaním adventného posolstva v živote misijného dobrovoľníka. Prostredníctvom krátkych rozhovorov nám ho priblížia mladí z misijnej organizácie VIDES. Jednou z tých, ktorí vďaka misijnému dobrovoľníctvu tento rok prežili krásny a požehnaný čas, je Betka Čítať ďalej »




Ježišu, spomeň si na mňa...

Ježišu, spomeň si na mňa...

Projekt:Vianoce! |

Typická scéna z Golgoty. Ježiš visiaci na kríži, vysmievajúci sa dav, dvaja lotri po stranách. Výjav, ktorý bolo na Golgote vidieť už určite mnoho ráz. Tentokrát sa však dialo niečo neobyčajné. Na kríži visel Kráľ. Mnohí to vedeli, no báli sa čokoľvek urobiť. Iní ho považovali za obyčajného človeka. Čítať ďalej »