Správy


Srdce na dlani

Srdce na dlani

správa |

Slávnostné udeľovanie regionálnych ocenení Srdce na dlani 2017, sa konalo dňa 7. decembra 2017 v Koncertnej sieni Dvorana VŠMU pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov, ktorý sa celosvetovo oslavuje 5. decembra a tiež Medzinárodného dňa koordinátorov dobrovoľníkov. Podujatie sa konalo pod záštitou primátora hlavného mesta SR Bratislavy, Iva Nesrovnala. Čítať ďalej »


Chceme počuť Tvoj názor

Chceme počuť Tvoj názor

správa |

Rada pre mládež a univerzity KBS spustila web pod názvom mamnazor.sk, vďaka ktorému môžu aj mladí na Slovensku vyjadriť svoj názor a ovplyvniť tak októbrovú synodu na tému "Mladí, viera a rozlišovanie povolania." Čítať ďalej »


Cesty zrenia vycestovali za mladými

Cesty zrenia vycestovali za mladými

správa |

Posledný októbrový víkend 27-28.10. 2017 sa konalo v Poprade školenie Ciest zrenia pre animátorov. Niekoľko mladých z popradského strediska sa zišlo na chate v Kvetnici, aby lepšie spoznali výchovný spôsob vedenia stretiek. Školenia sa zúčastnilo 11 mladých. Čítať ďalej »



Kurz 7 NÁVYKOV

Kurz 7 NÁVYKOV

správa |

Prihláste sa do nového ročníka kurzu 7 NÁVYKOV, školenia prispôsobeného realite saleziánskeho prostredia, ktorý organizuje Domka pre záujemcov zo stredísk a saleziánskej rodiny. Čítať ďalej »


Príprava na P18 na stretkách s O2H

Príprava na P18 na stretkách s O2H

správa |

Ako tému pre SDM na rok 2018 vybral Svätý Otec doslova „anjelský“ hlas: „Neboj sa, Mária, našla si milosť u Boha.“ (Lk 1, 30) Téma nesie podtitul: Odvaha žiť v prítomnosti. Najbližšie Svetové dni mládeže budú v Paname, pre ktorú je voda mimoriadne kľúčová – je to krajina obmytá oceánmi... Čítať ďalej »



Hymna blahorečenie Titusa Zemana

Hymna blahorečenie Titusa Zemana

správa |

Poetica Musica ponúka len pár dní pred blahorečením dona Titusa Zemana hymnu s textom na motívy jeho života. Skladba Za hranicami tak opäť spája poetickou a hudobnou formou hodnoty i príbeh. Naživo ju môžete počuť 30. septembra na Slávnostnom ceremoniáli v HANT Aréne. O procese tvorby, ale aj pohľade na osobu svätca nám porozprávala autorka textu, hudby a interpretka Zuzana Eperješiová. Čítať ďalej »


Blahorečenie Titusa Zemana

Blahorečenie Titusa Zemana

správa |

Do slávnosti blahorečenia slovenského saleziána kňaza Titusa Zemana, mučeníka z obdobia komunistickej totality, ostávajú už iba tri týždne. Budeš 30. septembra v Petržalke aj ty? Čítať ďalej »