Čím žijeme


O nás   Príprava   Čím žijeme   Galéria   Podporte nás   Kontakt   2%

 

 

Budujeme dobrú partiu do neba

Budujeme dobrú partiu do neba

Vides |

Emauzy II, kurz pre desiatich VIDES-ákov, ktorí tretí januárový víkend cestovali do dedinky Látky, kde hluk rušného mesta vystriedalo ticho a biela ligotavá krása prírody. Čítať ďalej »


Krása ticha

Krása ticha

Vides |

My, šiesti mladí, na čele so sestrou Monikou sme v piatok 8. januára večer prišli na chatu Máriin dom v obci Látky. Na prvej víkendovke duchovného programu Emauzy nás privítala sestra Marika Valkovičová spolu s Paľom a Máriou Hortovcami, ktorí nám počas týchto troch dní približovali Sväté Písmo. Čítať ďalej »


Otváral nám Písma

Otváral nám Písma

Vides |

Prvý decembrový, tzv. Mikulášsky víkend sa na Látkach konali Emauzy II, kurz pre ôsmych VIDESákov, ktorí prišli počúvať Pána. Čítať ďalej »


Ukrajina cez rok po prvé...

Ukrajina cez rok po prvé...

Vides |

Šesť odhodlaných Slovákov – tri Slovenky a traja Slováci sa v dátume 12.-16.11.2015 rozhodli vycestovať na dlhú cestu do ukrajinského Ľvova, kde sa historicky po prvý krát konal Kurz pre animátorov. Čítať ďalej »


Bol s nimi!

Bol s nimi!

Vides |

Prvý novembroví víkend bol pre mladých Videsákov stretnutím s Bibliou. Absolvovaním prvej časti programu Emauzy v sprievode so sv. Františkom z Assisi nazreli do historických, prírodopisných a geografických zákutí sv. Písma. Celé stretnutie sa nieslo v duchu "..priblížil sa k nim sám Ježiš." Čítať ďalej »



Videsáci opäť spolu

Videsáci opäť spolu

Vides |

Posledný septembrový víkend sa skupina nadšených videsákov stretla na 0.stretku v Liptovskej Štiavnici. Víkend plný zážitkov sa niesol v duchu zdieľania, misijní dobrovoľníci porozprávali svoje dojmy, skúsenosti a zážitky z leta, noví mali možnosť nahliadnuť do života VIDESu. Čítať ďalej »


Ako bolo na Luníku

Ako bolo na Luníku

Vides |

Toto leto videsáci pôsobili medzi deťmi z Luníka IX v historickom počte. Dve dievčatá pomáhali na dievčenskom pobytovom tábore na Borde a spolu s ďalšími piatimi dobrovoľníkmi aj na prímesťáku. Čítať ďalej »


Moja skúsenosť s Rumunskom

Moja skúsenosť s Rumunskom

Vides |

Už počas roka, v ktorom sme sa pripravovali na našu misiu s deťmi som rozmýšľal a predstavoval si, aké to asi bude. Aké budú deti? V akom prostredí to bude? Ako to všetko zvládnem? Mám vlastne na to? S kým tam pôjdem? A hlavná otázka - kam vlastne pôjdem? Tieto otázky sa mi hnali hlavou, a to najmä v deň, keď sme si vyberali destináciu. Moja voľba bolo Rumunsko. Dôvod bol jednoduchý – potrebovali Čítať ďalej »