NepreMEŠkali pätnásty ročník ...

NepreMEŠkali pätnásty ročník ...

V Žiline odštartoval už 15.ročník Mediálnej školy. Počas prvého novembrového víkendu sa stretli mladí z celého Slovenska, aby si prešli kurzom fotografie, videa, písania a grafického dizajnu.

Na novembrovom mediálnom kurze "MeŠ-PRO" sa stretlo 27 mladých, ktorí mali konkrétnu predstavu, čomu sa chcú v oblasti médií venovať - či už ide o sociálne siete, písanie, grafiku, fotenie alebo video. Prišli z Bratislavy, Brezna, Trnavy, Bardejova, Humenného, Terne a Popradu.
Od piatka do nedele sa účastníkom v oblasti fotenia venovali lektori Tomáš Fečo a Mária Švecová zo spolku Človek a viera, ktorý pôsobí nielen na Slovensku, ale aj v Česku. Kurz videotvorby viedol Vlado Búri, kameraman RTVS zo štúdia v Banskej Bystrici. Kurzu písania sa venoval redaktor Jozef Kotris. Grafický dizajn mala pod palcom Miriam Vyšňovská. Nechýbal ani blok ku kritickému myslenia, spoločná tvorivá úloha či priestor pre mediálne tímy.
 
"Uvedomujem si potenciál mladých ľudí a ich záujem o oblasti médií. Som veľmi rada, že naše združenie má  neformálne vzdelávanie v tejto oblasti, nakoľko je dôležité vzdelávať sa v  mediálnej výchove. Počas víkendu každý jeden z účastníkov  výrazne na sebe zamakal,“  zhodnotila víkend koordinátorka projektu Mária Nagyová.
 
Účastníci ocenili aj prítomnosť kňaza Maroša Peciara, ktorý bol delegátom pre médiá v slovenskej provincii saleziánov. „Oceňujem aj to, že s nami bol kňaz ako aj sestry saleziánky. Aj skutočnosť, že sme na saleziánskej škole. Aj to, že lektori mali prepojenie na saleziánov, bolo skvelé.“
 
"Kurz bol skvelý, grafika ma veľmi bavila a lektorka bola skvelá- naozaj milá a vedela fajn poradiť :) trošku mi to možno pomohlo v smere, ktorý chcem študovať."
 
"Prednáška bola super - lebo sme sa popytali vždy všetko, čo nás zaujímalo a vždy sme aj dostali odpoveď a mohli sme si to vyskúšať aj v praxi, a čas na tvorbu bol tiež, všetko sme vždy stihli."
 
 
Ďalší kurz Mediálnej školy, ktorú organizuje Laura, združenie mladých sa uskutoční 10.-12.mája 2024. Viac informácií nájdu záujemcovia na Facebooku a Instagrame kurzu.
 
 
 

Toto podujatie bolo podporené z dotácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v oblasti práce s mládežou,

ktoré administruje NIVAM – Národný inštitút vzdelávania a mládeže.

 

Laura

07.11.2023 06:46