nepreMEŠkaj štart !

nepreMEŠkaj štart !

Mediálna škola už po 11-krát prijíma do svojich radov všetkých, ktorí sa chcú vzdelávať v oblasti médií. Tento dvojročný cyklus neformálneho vzdelávania v oblasti médií sprostredkuje Laura, združenie mladých. Vzdelávanie je akreditované Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky

Projekt Mediálna škola zahŕňa v sebe štyri kurzy v rozmedzí dvoch rokov z rôznych oblastí médií. V prvom ročníku je pre záujemcov pripravený kurz o písanej žurnalistike pod názvom VIDÍM, v ktorom sa mladí mediálnici dozvedia viac o písaní správy, na jar na kurze ŽIJEM sa zase posunú bližšie do tajov fotografie. Druháci sa čo-to podučia tvorbe v grafickom prostredí na kurze TVORÍM a na záverečnom absolventskom kurze DÁVAM zavŕšia svoje mediálne štúdiá tvorbou krátkeho videa.

 

Každý kurz zastrešujú organizátori z mediálneho tímu a profesionálni lektori priamo z praxe - novinári, fotografi, grafici a či kameramani. Registračný poplatok je 40€ za kurz a zahŕňa v sebe náklady na ubytovanie, stravu, materiál a lektorov. Samotné kurzy sa budú odohrávať na SOŠ sv. Jozefa Robotníka v Žiline a sú určené študentom stredných a vysokých škôl.

 

Od decembra 2016 sú všetky 4 kurzy plne akreditované MŠVVŠ SR. „Je to novinka, na ktorú sme hrdí a za ktorú vďačíme aj predošlým organizátorom, ktorý stáli pri zrode tohto projektu. Mladým môže akreditovaný certifikát výrazne zlepšiť ich osobný profil pre úspešné uplatnenie sa v mediálnej sfére“ vysvetľuje jedna z organizátoriek Katarína Berešová FMA.

 

Termíny kurzov:

  • 1. kurz VIDÍM - 15.-17. november  2019 (I. ročník)
  • 2. kurz ŽIJEM - 1.-3. máj 2020 (I. ročník)
  • 3. kurz TVORÍM - 15.-17. november  2019 (II. ročník)
  • 4. kurz DÁVAM - 1.-3. máj 2020 (II. ročník) - absolventský kurz

 

Prihlásiť sa na Mediálnu školu je možné najneskôr do 30. októbra 2019

 

na http://www.medialnaskola.sk/prihlaska/

Laura

18.09.2019 16:36