Daj LAURE srdce

Daj LAURE srdce

Laura, združenie mladých 4.decembra 2018 oslávi 25 rokov od svojho založenia. Počas víkendu 19.-20.októbra spolu s mladými a hosťami oslávila štvrťstoročie vzniku.

Na Donovaloch sa stretlo takmer 40 mladých, pre ktorých bol od piatku večera pripravený bohatý program. Mladí mali možnosť cez zážitkové učenie v príbehu Vaiany objaviť korene a legendy svojho strediska, zrod svojho animátorského sna, neznechutiť sa v ťažkostiach a dať do dobrovoľníctva svoje srdce. Sobotné doobedie posilnili praktickými aktivitami nenásilnú komunikáciu - tak potrebnú v práci s mladými a pre mladých v našich strediskách.

 

Samotná oslava začala slávnostnou sv.omšou, na ktorej don Ján Holubčík vyzdvihol 3 postoje združenia – byť príjemnou vôňou v prostredí, kde sme :), nezabúdať na základy od don Bosca, otužovanie vzťahov aj cez neformálne posedenia pri káve.

Po spoločnom rodinnom obede bol priestor na spoločné zdieľanie radosti a činnosti v našom združení počas uplynulých 25 rokov. Interaktívna prezentácia priblížila dôležité posuny za posledných 5 rokov. Priestor dostali aj hostia, ktorí prejavili svoj vzťah k Laure, vďačnosť a zaspomínali na časy svojho pôsobenia v Laure.

Krásu jesennej prírody na Donovaloch oslovila mnohých na prechádzku a neformálne rozhovory.

Večer patril mladým. Priestorom sa niesla radosť a smiech, všetkých chytila hra Aktivity.

Nedeľný blok pre dobrovoľníkov z desiatich stredísk bol venovaný managerskému projektu pre mladých – Rozbehni sa! a aktuálnym informáciam ohľadom agendy stredísk ako aj plánovaným podujatiam v združení na celoslovenskej úrovni.

 

Laura, združenie mladých počas víkendu zažila vďačnosť mnohých bývalých členov a dobrovoľníkov a zároveň aj ďakovala dobrovoľníkom, animátorom a strediskám, vďaka ktorým je tu už 25 rokov :)

 

Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

 

 

Laura

22.10.2018 17:08