Don Bosco birthday party!

Don Bosco birthday party!

Tento rok je pre saleziánsku rodinu na celom svete rokom veľkolepých osláv 200. výročia od narodenia zakladateľa saleziánov dona Bosca. Tento rok je teda príležitosťou viac ďakovať, modliť sa a nechať sa inšpirovať „Tvorcom histórie“.

Priestor na stretnutie s donom Boscom bude pre saleziánsku rodinu na Slovensku v Mestskom amfiteátri v Trnave 5. júna 2015 o 22:00. Na oslavu 200. narodenín tohto charizmatického svätca sú pozvaní všetci, ktorých don Bosco svojím životom oslovil. Spoločne chceme ďakovať za človeka, ktorý zmenil život miliónom mladých a stal sa skutočným „History maker“. Ďakovať za dielo, ktoré vybudoval, za oblasti jeho práce, ktorým sa venoval, za to, čím ovplyvnil každého z nás.

Pri príležitosti osláv bude v Trnave počas Festivalu Lumen prítomná relikvia dona Bosca v podobe sochy, ktorá bude privezená z Talianska a umiestnená vo františkánskom kostole, kde môže prísť každý dona Bosca osobne pozdraviť. Aj táto relikvia svätca bude dôležitým prvkom, ktorý posilní atmosféru osláv.

Celou „birthday party“, ku ktorej neodmysliteľne patrí torta, sviečky, darčeky, zaujímaví hostia, či hudba v podaní skupiny Saleziáni, budú divákov sprevádzať známi moderátori zo zoskupenia 3T a to Stano Staško a Juraj "Šoko" Tabáček. Oslava je súčasťou programu Festivalu Lumen a vstup na ňu je voľný.

Martina Homoláková

26.05.2015 14:00