Full víkend s kurzom GPS

Full víkend s kurzom GPS

Priaznivcom kurzu GPS - víkendovky o rozlišovaní povolania - sa podarilo nasmerovať svoje kroky do lokality s názvom Liptovská Štiavnica.

A že sa stretla skutočné živá partia dievčat, ukázalo sa už v piatok večer 7. marca 2014 pri zoznamovacích aktivitách. Na kurz si každá účastníčka mala priniesť svoj životabudič - vec, ktorá ju ráno zobudí, alebo jej dodáva energiu počas dňa. Medzi odskúšané životabudiče účastníčok patrili rôzne zvonenia na mobile, ranná káva, Sväté Písmo, ale aj sádrový odliatok ruky.

Sobotné vstávanie všetkým spríjemnila tajná akcia s krycím názvom buongiorno. Účastníčky si mohli navzájom pripraviť príjemné prebudenie. A tak si niektoré našli niečo milé na nočnom stolíku, vypočuli si rannú ódu na svoje meno, alebo sa niekto za nich modlil 7x Zdravas Mária.

Team GPS, ktorý tvoria dve sestry saleziánky a novicky pripravil pre dievčatá blok o sebaprijatí. Okrem iného sa v ňom zdôraznilo, že je potrebné v živote nechať na sebe spočinúť Boží pohľad. Nad myšlienkami z prednášky mohli dievčatá ďalej premýšľať pri vyrábaní mozaiky z kúskov zrkadla. 

Po poobednom relaxe mali účastníčky kurzu možnosť počuť svedectvo života saleziánky spolupracovníčky Anky Oľhovej z Košíc. S dobrou dávkou humoru sa podelila so svojou skúsenosťou prijímania ťažkých životných okolností. Bolo silné vnímať, že jej život je naplnený v službe druhým s veselou tvárou.

Nasledoval večerný test GPS-schopností pri hľadaní GPS-cashiek, pri ktorom všetky účastníčky preukázali nečakanú šikovnosť a rýchlosť. Tak sa účastníčky nasmerovali na cestu spolu s Lazárom. Na nej si cez rôzne zastavenia a aktivity znovu mohli prejsť svoj život. Napĺňať, ale aj vyprázdniť a dovoliť ho znova naplniť Niekým, kto je Vzkriesenie a Život. Svoju púť  zakončili v kostole adoráciou. Bodku za celým programom urobila takmer polnočná čokoláda a spontánne robené palacinky pri spoločenskej hre, no a samozrejme dlhé nočné rozhovory.

Domov sa všetky dievčatá vrátili opäť naplnené o čosi väčšou kopou zážitkov, úsmevov, priateľov a myšlienok.
 

Františka Martinková

19.03.2014 21:32