Keď športovať je radosť

Keď športovať je radosť

Počas víkendu 3.-4.3. privítalo naše hlavné mesto viac než 50 dievčat z rôznych kútov Slovenska.

Po trojročnej pauze sa nám podarilo vytvoriť peknú rodinnú atmosféru so športovým zážitkom v podobe turnaja vo vybíjanej pre staršie žiačky. Turnaja sa zúčastnilo 5 tímov z Košíc, Prešova, Dolného Kubína, Dubnice nad Váhom a Bratislavy – Mamateyovej. Mali možnosť zmerať si sily v 12 vzájomných zápasoch. Každý tím bol zložený z hráčok s rôznymi úrovňami skúseností, čo vytvorilo zaujímavú a rozmanitú súťaž.

Piatkový večer po krátkom zoznamovaní, rýchlej vybíjanej a zopakovaní pravidiel sme zakončili v kaplnke poďakovaním za celý týždeň. Všetky tímy zaspievali ich obľúbenú pieseň, čo sa veľmi páčilo.

Hoci vybíjana sa môže zdať jednoduchá, vyžaduje si od hráčov rýchlosť, obratnosť, presnosť a spoluprácu. Dievčatá sa snažili využiť všetky tieto zručnosti a získať náskok nad súpermi. Na turnaji panoval príjemný športový duch, vytvorili sa nové priateľstvá a okolo obeda bolo možné cítiť príjemnú vôňu dobrej pizze. Dievčatá posilnené obedom sa s novým elánom pustili do ďalších zápasov v skupine. Hráčky museli byť ostražité a rýchle pri rozhodovaní, kedy sa mali pohnúť alebo kedy sa mali brániť. Napriek tomu, že sa hrala súťaž, dievčatá si zachovali priateľskú a pozitívnu atmosféru, ktorá ukazovala, že sa v športe môže ísť aj o zábavu a spoločné stretnutia.

Víťazstvo si odniesla Dubnica po napínavom finále s Košicami. Na treťom mieste sa umiestnil Dolný Kubín.

Turnaj bol úspešný nielen preto, že sa v ňom stretli skvelé dievčatá -hráčky a ich animátorky , ale aj preto, že ukázal, aké dôležité je podporovať a propagovať šport medzi dievčatami. Tento turnaj je aj inšpiráciou pre dievčatá, aby sa zapojili do rôznych športov a aktívne sa zapojili do svojho života.

Ďakujem všetkým dobrovoľníkom, ktorí prispeli najmä svojim časom (alebo aj materiálne) a tiež saleziánom a sestrám z Mamateyky.

Toto podujatie bolo podporené z dotácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR

v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje NIVAM – Národný inštitút vzdelávania

a mládeže.

 

 

Laura

07.03.2023 14:28