LAURA, všetko najlepšie!!!

LAURA, všetko najlepšie!!!

Dnes je tomu presne 19 rokov, čo v Prešove vznikla naša Laura. Jej mottom bolo: Láskavosť A Umiernenosť = Radostný Apoštolát. Odvtedy sa veľa vecí zmenilo, vystriedalo sa niekoľko vynikajúcich predsedníčok, ktoré spolu s obetavými dobrovoľníkmi Lauru neustále ťahali (a stále ťahajú) vpred... Aj preto Vám dnes môžeme oznámiť, že nás čaká 365 krásnych oslavných dní plných prekvapení a darčekov.

„20 rokov činnosti pre dobro detí a mladých je naozaj pekná práca. Preto sme sa rozhodli tento rok spoločne oslavovať. Oslavy budú prebiehať na rôznych úrovniach – samostatne v strediskách, ale i na regionálnych podujatiach. A keďže mladí žijú aj na facebooku, nezabudli sme ani na túto platformu,“ informovala predsedníčka združenia – Zuzana Šmotláková.

„Najjednoduchšou formou prepojenia všetkých Laurákov je asi facebook. Preto sa na tento slávnostný rok stane našou centrálou, kde budú prebiehať súťaže a výzvy. Taktiež tam budú aj najnovšie informácie priamo z ústredia,“ poznamenala Júlia Krigovská, koordinátorka fanpageu Laury.

Keďže prípravy sú predsa len prípravy a niektoré veci doteraz ešte neboli zoficiálnené, rozhodli sme sa do tejto misie nasadiť nášho špióna, Lauráka s čestným členstvom a s doživotne zaplateným členským v Laure,  špióna Mikiho. Zatiaľ sa mu podarilo zistiť 3 dôležité informácie:

„Štvrtého o štvrtej“

  • Laura vznikla 4. decembra 1993 v Prešove – preto vždy štvrtého v mesiaci o štvrtej hodine popoludní sa všetci Lauráci spoja v modlitbe troch Zdravasov a vytvoria tak modlitbovú reťaz.
  • Na príhovor blahoslavenej Laury, patrónky mladých a patrónky ohrozených rodín, sa budú Lauráci každý mesiac modliť na špeciálny úmysel. V mesiaci december sa modlia za jednu maminku, ktorá má problémy s bábätkom. Už tri razy potratila. Ale Bohu nič nie je nemožné!!! A kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v mojom mene... :)

„Fotosúťaž“

  • Počas roka bude na Lauráckom fanpageu bežať fotosúťaž o spoločenské hry od Albi. Zapojiť sa môže ktorýkoľvek člen Laury, ktorý ma zaplatené členské.
  • Vždy 4. v mesiaci bude zverejnená výzva – téma novej foto súťaže. Do konca mesiaca môžu Lauráci posielať fotky na laura.matelko@gmail.com. Z 5-tich fotiek s najväčším počtom hlasov vyberie odborná porota tú najlepšiu, ktorej autor vyhrá do strediska jednu zo spoločenských hier.

„Prekvapenie“

  • Nik nevie ani dňa ani hodiny. Ale je isté, že Laura si pripravila na každý mesiac jedno prekvapenie. Veď keď sa už pripravujeme na dvadsiatku, tak vo veľkom štýle! Prípravy s decembrovým prekvapením už finišujú a podľa neoverených informácií by sa mal darček dostať k Laurákom tesne pred Vianocami. Ale pssst!

špión_Miki

04.12.2012 00:02