Rok 1994 – 1. narodeniny

Rok 1994 – 1. narodeniny

Rok 1994 bol rokom veľkých zmien a pokrokov. Na Slovensku sme si zvykali na nový štát a slovenskú samostatnosť. V Európe sa do kín dostáva film Forrest Gump, v Juhoafrickej republike bol inaugurovaný prvý čierny prezident – Nelson Mandela; medzi Francúzskom a Veľkou Britániou otvorili tunel popod La Manche a... a v Laure vznikli 3 nové strediská!

 

Prvé narodeniny sme oslavovali vo veľkom štýle. Teda ani nie vo veľkom, ako skôr v rozsiahlom štýle. Prešovské stredisko inšpirovalo ďalšie 4 mestá na východe, ktoré si založili vlastné stredisko. Boli to Michalovce, Humenné, Dubnica nad Váhom a 9. marca aj Košice.

Začiatky však vždy bývajú ťažké. Ale tam, kde sa chce a kde je vôľa – všetko sa dá! A keďže vôľa bola, i záujem mladých stretávať sa, strediská mohli postupne rozširovať svoju činnosť. No na začiatok potrebovali pomoc dobrovoľníkov a sponzorov. Pri upratovaní ústredia sme našli hneď niekoľko listov, v ktorých sa jednotlivé strediská obracali na sponzorov so žiadosťou o podporu. Tu vám jeden prikladáme:

 

Okrem krúžkov, stretiek, výletov a táborov, ktoré sa v Laure organizovali – v dievčenskom časopise Čajka prebehla aj súťaž o Správne dievča. Jej víťazky potom išli na púť do Talianska

Laura

29.07.2013 00:00