Tržnica nápadov alebo “čo by bolo, keby....“

Tržnica nápadov alebo “čo by bolo, keby....“

Keby nebolo kurzov Ciest zrenia, nestretli by sa takí kvalitní ľudia, ako sa vyskytli práve 27.-28.9. v Žiline, na Tržnici nápadov. Nešlo o kurzy ako si niektorí najprv mysleli, toto boli absolventi kurzov, ktorí na Cesty zrenia už našľapli a po nej kráčali.

V strede všetkého boli mladí, čiže stretkáči, čiže tí, ktorích animátori vedú  v saleziánskych strediskách a nejde im len  o to, aby týždenne na cca 2 hodiny zabavili mladých, ale aby mladí zmysluplne prežívali svoju mladosť aj cez stretká.

Z pohľadu jedného z organizátorov „šlo o veľmi dobrý tím účastníkov, ktorí živo reagovali na podnety, boli schopní samostatne tvoriť, vymieňať si skúsenosti a tak odchádzali domov s itinerármi, ktoré majú reálnu šancu úspešne realizovať so svojimi mladými.“

Dojmy účastníkov (z Košíc-Kalvárky, 3 hôrok, Senice, Trenčína a Trnavy) vyjadrili slová, ktoré si vybrali  pre zhodnotenie podujatia:  “dobrota, skúsenosť, život, púpava, farebnosť, tajomstvo, spoločenstvo, boj, objav, myšlienka, hľadanie, zrkadlo, liek, prítomnosť, cesta, túžba.“

Ostáva ešte dodať, že stálo to zato a dúfame, že budúci rok bude Tržnica naplnená ďalšími „predávajúcimi a kupujúcimi“.....všetko grátis. 

Eva Ruši

01.10.2013 11:02