Valné zvolilo za predsedníčku laičku

Valné zvolilo za predsedníčku laičku

Tohtoročné Valné zhromaždenie Laury v Smižanoch bolo plné zmien. Okrem rodinnej oslavy dvadsiateho výročia, predsedníčky stredísk so svojimi delegátmi volili novú predsedníčku združenia, členov predsedníctva a členov orgánov združenia.

Valné zhromaždenie je najvyšším orgánom združenia Laura a každý rok rozhoduje o dôležitých otázkach združenia. Tentoraz bolo špeciálne práve v tom, že po sestrách saleziánkach, ktoré boli viac rokov predsedníčkami združenia, sa predsedníčkou stala laička Júlia Čižmárová, dlhoročná animátorka z Dolného Kubína, koordinátorka mediálneho tímu Laury a členka predsedníctva.

Verím, že prítomnosť relikvie dona Bosca na Slovensku bude pre Lauru a jej členov požehnaním aj do ďalších dvadsať rokov a že spolu s novým predsedníctvom sa budeme môcť podieľať na šírení jeho myšlienky a povolania k svätosti,“ povedala Júlia.

Nová predsedníčka prevzala pomyselné žezlo (20 sviečok, ktoré symbolizovali vek združenia) od bývalej predsedníčky Zuzany Šmotlákovej, FMA, ktorá bola zároveň menovaná za riaditeľku ústredia.

Som rada, že na čele nášho združenia máme predsedníčku laičku. Chceme dávať priestor mladým, ich protagonizmu a tak sa teším, ze Júlia prebrala "žezlo predsedníčenia." Prajem jej a vyprosujem vnútornú radosť a zápal pre túto prácu, múdrosť srdca, odvahu počúvať a učiť sa, veľkú dôveru v Toho, ktorý je vždy s nami," popriala nová riaditeľka ústredia.

Okrem voľby novej predsedníčky sa zmenilo aj predsedníctvo. „Keďže predsedníctvo má byť rozmýšľajúcim orgánom, tešíme sa, že predsedníčky stredísk jednohlasne zvolili do predsedníctva aj Mariána Záhradníka, ktorého mužský pohľad bude pre Lauru určite veľkým prínosom,“ povedala Lucia Chmelová, znovuzvolená členka predsedníctva. Okrem Lucie a Mariána budú o smerovaní a cieľoch Laury rozhodovať Veronika Kamená, Anna Šutková FMA  a Dana Čopanová.

Zmenou prešli aj kontrolná a regrantingová komisia, rovnako pribudli noví členovia aj do kultúrneho a mediálneho tímu. Voľbu nových členov i blížiace sa decembrové narodeniny účastníci valného oslávili tortou i vypúšťaním lampiónov, na ktoré napísali narodeninové priania a želania pre Lauru do budúcnosti.

Súčasťou oslavného programu bolo aj vyhodnotenie súťaže o UP_Animátorku roka. Porota sa nedokázala zhodnúť na jednej víťazke, preto každá nominovaná získala titul UP_Animátorky roka v svojej kategórii. Špeciálne ocenenie "Miláčik publika" si odniesla Terezka Šípková z Banskej Bystrice za získanie najväčšieho počtu lajkov v hlasovaní na facebookovej stránke združenia. 
Špeciálnym hosťom valného bola sr. Eva Rušínová FMA,  ktorá obohatila účastníkov témou  charizma dona Bosca v našom každodennom živote. Na valné zavítal aj Jaroslav Timko, riaditeľ ústredia Domky. Pri  odovzdávaní darčeka vyjadril túžbu i naďalej spolupracovať s Laurou na úrovni "imaginárneho" saleziánskeho mládežníckeho hnutia na Slovensku.
Fotky nájdete na facebooku.
 

Martina Švorcová

03.12.2012 23:09