Zažiar pre druhých

Zažiar pre druhých

Tento víkend sme spolu s mladými oslávili 30 rokov v Žiline.

Stretnutie strediskových rád sa uskutočnili v Žiline spolu so zástupcami strediskových rád Domky. Bol to víkend radosti, spoločenstva, zdieľania, spoznávania, hier a oddychu, ale aj pracovnej časti a plánovania.

 

V rámci spoločného času s členmi Domky sme využili možnosť venovať sobotný doobedný čas na podporu 100ročnice príchodu saleziánov a saleziánskej charizmy. V jednotlivých blokoch mali mladí možnosť si prejsť 4 prvky saleziánského mládežníckeho strediska: škola, kostol, dom, ihrisko. Nechýbali rôzne aktivity a reflexie či vzájomné podelenie sa.

 

Sobotné popoludnie patrilo oslave 30. výročia združenia. Oslava sa niesla v duchu radosti a rodinnosti. Tatiana Lišková z Dubnice nad Váhom zložila k tejto príležitosti krásnu pieseň k patrónke združenia - bl.Laure - tu

 

Počas sv.omše predseda Domky, Ján Holubčík, vyzdvihol - jemnosť, krásu a svetlo - ktoré prináša Laura medzi mladých. Provinciálka sestra Monika Skalová svoj príhovor začala aktivitou, aby mladí napísali 10 slov na písmeno T, ktoré vystihujú Lauru. Podelila sa aj o svoje slová, ktoré podľa nej vystihujú Lauru - bolo medzi nimi aj slovo tvár či tvorivosť. Počas oslavy boli jednotlivé strediská ocenené certifikátom vďačnosti, ktorý pripravili členovia predsedníctva pre každé stredisko osobne. Nechýbal spoločný tanec, fotenie či neformálne rozhovory. Oslavu zakončili účasťou na adventom koncerte Simy Magušinovej.

 

"Ak hľadáš miesto, kde sa môžeš dobrovoľnícky angažovať. Alebo hľadáš miesto, kde sa môžeš venovať deťom a mládeži. Keď hľadáš miesto, kde sú mladí ľudia s podobnými hodnotami. Možno hľadáš miesto, kde sa zabavíš a zašportuješ si. V Laure, združení mladých si na tej najsprávnejšej adrese. Ak náhodou ešte nie si súčasťou Laury, neboj sa prísť medzi nás. Radi ťa medzi sebou privítame," je odkaz Ivana Dauda pre všetkých členov Laury.

 

Nedeľné dopoludnie bolo zamerané pracovne - média, strediskové rady, teepee, účtovníctvo, strategický plán. Členovia strediskových rád a predsedníčky mali priestor na vyjadrenie sa k situácii v združení, diskutovať a hľadať nové výzvy či niečo viac ponúkať v strediskách, vo všetkom zažiariť pre druhých, s ktorými sa stretáme v strediskách aj mimo nich :-)

 

Laura

05.12.2023 16:18