Forty For You






Zmysel cesty kríža

Zmysel cesty kríža

Forty For You |

Dnešné pašie nás previedli dlhým a náročným procesom s krátkym súdom a veľmi rýchlym koncom. Našťastie to bol len chvíľkový koniec, zdanlivá prehra Boha na kríži triumfálne porazila Satanovo peklo. Čítať ďalej »


Bláznivá Láska

Bláznivá Láska

Forty For You |

„Nechať sa Bohom milovať je podstatou nášho kresťanského povolania. Práve otvorením sa Božej láske začína premena nášho života. Nie je také ľahké ju prijať, zvlášť kvôli našej pýche. Tá nezriedka na seba berie podobu hrbatej pokory, ktorou sa bránime Bohu a jeho ohnivej láske k nám a často ani nevieme prečo. Čítať ďalej »


Aký vlastne som?

Aký vlastne som?

Forty For You |

Keď tak čítam toto evanjelium, skoro vždy mi napadne, či nie som aj ja ako Judáš. Učeník, ktorý navonok počúva Ježišove slová, avšak vnútri sa ženie iba za ziskom a majetkom a je ochotný zapredať svojho Učiteľa. Nie som aj ja takýto „vzorný“? Čítať ďalej »


Keď Boha nevidno

Keď Boha nevidno

Forty For You |

Zloba, zrada priateľa, vchádzajúci satan, nepochopenie blížnych. A tento odstavec v mojej Biblii končí kratučkou vetou, z ktorej mi naskakujú zimomriavky; "A bola noc". Ako možno vidieť Boha v extrémne ťažkých situáciách? Čítať ďalej »


Milovať Ťa viac...

Milovať Ťa viac...

Forty For You |

„Mária mala libru pravého vzácneho nardového oleja. Pomazala ním Ježišove nohy. Viete čo je to nardový olej? Ani ja neviem, no Písmo hovorí, že bol VZÁCNY a množstvo jednej libry je približne asi 327 g. Dosť nie? Čítať ďalej »


Obyčajný piatok

Obyčajný piatok

Forty For You |

Začalo to dva dni predtým na prvý pohľad celkom bezvýznamnou udalosťou. Žena zamilovaná do Ježiša ho pomazala vzácnym olejom. Pravdepodobne ju to stálo celý majetok. Dala všetko. Aj keď ňou ostatní opovrhovali. Láska. Čítať ďalej »