Forty For You


Pripravený zomrieť za pravdu?

Pripravený zomrieť za pravdu?

Forty For You |

Poznáš to, deti sa hrajú, keď zrazu príde reč o otcoch. Každý sa snaží svojho otca vyzdvihnúť a vychváliť pred všetkými. Tak isto aj rodičia, sem tam si na káve s priateľmi alebo kolegami prikrášlia realitu. „Ten môj je všemocný, najsilnejší.“ Ak mi uveríte, ak pôjdete po mojich stopách, stopách lásky môjho Otca, budete žiť naveky a smrť nebude nič v porovnaní s nekonečnou slávou v nebi. Čistá Čítať ďalej »


Pravda ťa oslobodí!

Pravda ťa oslobodí!

Forty For You |

Ježiš v dnešnom evanjeliu upozorňuje Židov, že len pravda ich môže urobiť slobodnými. Tí sa však bránia, veď sú synmi Abraháma, tak o akej neslobode to hovorí? Ježiš však vidí do ich srdca... napomína ich za neslobodu ich skutkov. Ako by to bolo, keby sa Ježiš dnes pozrel do môjho srdca? Bránil by som sa aj ja vyjadrením, že som kresťan, že všetko predsa svedomito dodržiavam? Aká by však bola Čítať ďalej »


Buď „ČČ“ = buď človek činu!

Buď „ČČ“ = buď človek činu!

Forty For You |

Všetci poznáme tento príbeh, jeho hlavných aktérov a dokonca vieme aj pozadie. Aká ťažká dilema pre Jozefa. Trápila ho skutočnosť, že Mária musí zomrieť a tak nad tým premýšľal ako to urobiť, aby prežila a vtedy to prišlo- zasiahol Boh. Boh vždy zasiahne, len mu to musíme dovoliť. Aj dnes, skúsme sa obzrieť nad našim pôstom, veď do veľkej noci nám ostáva už len pár týždňov, kde bol v našich Čítať ďalej »


On nesúdi nikoho! On miluje!

On nesúdi nikoho! On miluje!

Forty For You |

Každý z nás už zažil, ako chutí odsúdenie. Niekto nás odpísal, zaškatuľkoval, bez toho, aby nás skutočne počúval, aby nás spoznal. Namiesto načúvania nám skákal do reči, dokončoval za nás vety. A koľkokrát sme už aj my urobili niečo také druhým. Posúdili sme človeka pred nami - a neprešiel. Rozpráva a správa sa inak ako ja. Nerozumiem mu, je mimo a v mojom srdci nemá miesto. Ježiš má na to však Čítať ďalej »


Nie kameňom, ale láskou ich zmeníš!

Nie kameňom, ale láskou ich zmeníš!

Forty For You |

Dav sa strhol a chystal sa ukameňovať tú, ktorá sa previnila. Aké ľahké – dvihnúť kameň na druhého a potrestať jeho hriech... Ako často si berieme právo niekoho odsúdiť. Ako rýchlo sa nechávame strhnúť davom a odpisujeme druhých, nehľadiac do svojho vlastného vreca hriechov. Dobre vieme, čo všetko by sme v ňom našli. Je nám jednoduchšie súdiť iných, ako seba... A prichádza Ježiš, ktorý ženu Čítať ďalej »


Chcem skutočne počúvať

Chcem skutočne počúvať

Forty For You |

„Odsúdi náš zákon človeka prv, ako by ho vypočul...?“ Zdá sa, akoby toto zažil už každý. Nepochopenie, nevypočutie, odsúdenie. Môžeš hovoriť, robiť, čo len chceš, nič sa tým nezmení... Alebo naopak. Môže ten druhý povedať, urobiť čokoľvek, už sa tým nič nezmení. Jednoducho je taký. Takí sú všetci. Špinaví, nezodpovední, leniví, zlí alebo horšie... Naozaj? Sú moje názory také pevné a isto iste Čítať ďalej »


Chcem byť iný!

Chcem byť iný!

Forty For You |

Ako sme my ľudia niekedy presvedčení o tom, že už poznáme Boha , že o ňom vieme všetko. Rovnako aj Jeruzalemčania z dnešného evanjelia si boli istí, že vedia, kto je Boh a že poznajú aj Ježiša. Áno, poznajú ho, niečo o ňom počuli, ba dokonca „poznajú jeho adresu“. No Ježiš ďalej pokračuje a upriamuje ich pohľad na Otca – na toho, ktorý ho poslal zo svojho kráľovstva. A to je jeho pôvod. Ježiš Čítať ďalej »


Zažiar aj ty!

Zažiar aj ty!

Forty For You |

Každodenné, tak obyčajné a pritom tak vzácne. Duša, predstav si svetlo, jasné svetlo hviezd na nočnej oblohe, jagavá krása. Sme očarení nebeským svetlom nočnej lampy, ktorá horí a svieti a aj my sa chceme chvíľu veseliť v tomto svetle. Sme ako Jánovi učeníci, ktorí počúvali jeho proroctvá a radovali z jeho slov. A teraz duša, predstav si jasné svetlo Slnka, žiaru zaplavujúcu všetko na zemi, Čítať ďalej »


Syn = cesta k Bohu

Syn = cesta k Bohu

Forty For You |

Syn nám ide príkladom ako má vyzerať správny vzťah medzi nami a Otcom. Čo robí otec, robí podobne aj syn. My by sme sa mali snažiť robiť podobne, ako robil syn, keďže On sa stal človekom a tým nám je tak veľmi blízky a podobný. Byť takým, akým bol Syn a zároveň takým, akých nás chce mať Boh je staro-nová méta. Všetci to dobre poznáme a predsa sa dá na to tak ľahko zabudnúť. Boh vie, čo je pre Čítať ďalej »


Pane, nemám človeka...

Pane, nemám človeka...

Forty For You |

Aké smutné a pravdivé svedectvo tohto 38-rokov chorého človeka. Ježiš sa ho pýta či chce ozdravieť a on pri tom Ježišovi vyrozpráva, že ho niečo trápi ešte viac ako choroba. Nemá človeka... Nemá blízkeho... Nemá priateľa... Nik mu za tie roky nebol ochotný pomôcť. Prečo ho ostatní toľké roky ignorovali? Možno boli príliš sústredení iba na seba a svoje bolesti. Ježiš však zmenil jeho život. Všimol Čítať ďalej »