Archív



Ako bolo na Luníku

Ako bolo na Luníku

Vides |

Toto leto videsáci pôsobili medzi deťmi z Luníka IX v historickom počte. Dve dievčatá pomáhali na dievčenskom pobytovom tábore na Borde a spolu s ďalšími piatimi dobrovoľníkmi aj na prímesťáku. Čítať ďalej »


Moja skúsenosť s Rumunskom

Moja skúsenosť s Rumunskom

Vides |

Už počas roka, v ktorom sme sa pripravovali na našu misiu s deťmi som rozmýšľal a predstavoval si, aké to asi bude. Aké budú deti? V akom prostredí to bude? Ako to všetko zvládnem? Mám vlastne na to? S kým tam pôjdem? A hlavná otázka - kam vlastne pôjdem? Tieto otázky sa mi hnali hlavou, a to najmä v deň, keď sme si vyberali destináciu. Moja voľba bolo Rumunsko. Dôvod bol jednoduchý – potrebovali Čítať ďalej »




Dva týždne na Ukrajine

Dva týždne na Ukrajine

Vides |

26.9. sme sa všetci, niektorí viac, iní menej skúsení animátori, stretli v Michalovciach, skadiaľ sme vyrážali na cestu plní očakávaní. O tom, že sme vstúpili do úplne iného sveta sme sa presvedčili v Užhorode, hneď pri nástupe do vlaku. Spoznávali sme novú kultúru a stretli sa s priateľskými ľuďmi. Čítať ďalej »



Panna Mária ako vzor ženy

Panna Mária ako vzor ženy

Michalovce |

Milostiplná, ženy služby, komunikácie, radosti, poslušná a verná... A o mnohých ďalších prívlastkoch našej Nebeskej Mamky mohli počuť dievčatá z Michaloviec na duchovných cvičeniach v Lesnom. Avšak, prihovárať sa k nej už začali aj tesne pred samotným začiatkom DC... Čítať ďalej »