Archív



Žilina ožila médiami!

Žilina ožila médiami!

MeŠ |

Tretí novembrový víkend zaplavili Žilinu mladí dychtiví po médiách. Dvadsaťdva účastníkov z celého Slovenska sa pod vedením skúsených lektorov vzdelávalo v oblasti žurnalistiky. Čítať ďalej »


Zapáľme sa pre Vianoce!

Zapáľme sa pre Vianoce!

Projekt:Vianoce! |

Už po šiesty rok prichádza Laura, združenie mladých s Projektom Vianoce. Ponúka zamyslenia nad evanjeliom dňa doplnené o inšpiratívne videá a obrázky, ktoré vás budú sprevádzať adventom aj tento rok. Za(od)páľme sa pre Vianoce! Čítať ďalej »


Bol s nimi!

Bol s nimi!

Vides |

Prvý novembroví víkend bol pre mladých Videsákov stretnutím s Bibliou. Absolvovaním prvej časti programu Emauzy v sprievode so sv. Františkom z Assisi nazreli do historických, prírodopisných a geografických zákutí sv. Písma. Celé stretnutie sa nieslo v duchu "..priblížil sa k nim sám Ježiš." Čítať ďalej »


Vytancovali sme to ♥ !

Vytancovali sme to ♥ !

správa |

Tretí októbrový víkend to v saleziánskom stredisku 3 hôrky v Košiciach žilo tancom. V poradí už 6. ročník celoslovenskej súťaže zmenil miesto svojho pôsobenia, nekonal sa v Bratislave ako to bolo zvykom ale presunul sa trošku na východ, do mesta Košice. Čítať ďalej »



Sviečka za nenarodené deti

Sviečka za nenarodené deti

správa |

Sviečka za nenarodené deti je každoročným projektom Fóra života. Cieľom je senzibilizovať ľudí, aby si v období okolo 2. novembra okrem svojich blízkych zosnulých spomínali aj na nenarodené deti, ktoré zomreli pri umelom alebo spontánnom potrate. Kampaň má tri rozmery – duchovný, vzdelávací a praktický. Čítať ďalej »


Ako sme Kurzovali v Liptovskej Štiavnici...

Ako sme Kurzovali v Liptovskej Štiavnici...

správa |

Prvý kurz, tzv. iniciácia, sa konala v termíne 9. – 11. 10. 2015 v domčeku Carmagnola v Liptovskej Štiavnici. Cieľom kurzu bolo oboznámiť účastníkov s myšlienkami Ciest zrenia a ukázať im nový pohľad na vedenie stretka. Podnietiť ich rozmýšľať nad svojimi „stretkáčmi“, akí sú, čo potrebujú k rastu a ako im to skrz stretko čo najlepšie dať. Čítať ďalej »


Mária ako vzor nielen pre animátorky

Mária ako vzor nielen pre animátorky

Humenné |

Mesiac október je všeobecne venovaný úcte k starším a medzi veriacimi ešte špeciálne jednej konkrétnej osobe- Panne Márií. V čom môžeme napodobňovať Máriu? Je pre nás vzorom aj v úcte k starším? A čo ostatné aspekty jej života? Môže byť pre nás v dnešnej dobe príkladom správnej ženskosti? Animátorky zo Scvč a strediska Laura v Humennom reflektujú tieto a podobné otázky v aktuálnom mesiaci. Čítať ďalej »


Vstúp do digitálnej džungle!

Vstúp do digitálnej džungle!

správa |

Zaujímaš sa o webové stránky, ich tvorbu alebo ako písať dobré články ? Ak študuješ na strednej alebo vysokej škole je tu pre teba jedinečná príležitosť. Viac inforácii o projekte Digital Jungle sa dozvieš v článku! Čítať ďalej »