Archív


Srdce draka v Rožňave

Srdce draka v Rožňave

Rožňava |

Oratko Laury a Domky v Rožňave sa počas jarných prázdnin od 28.2. do 1.3.2024 premenilo na vikingský ostrov Berk. Hneď v prvý deň čelili hrozbám dračieho útoku, ale čo všetko ich za tri dni stretne, mnohí ani netušili. Čítať ďalej »




S Forty For You sa dá prežiť pôst mimoriadne

S Forty For You sa dá prežiť pôst mimoriadne

Forty For You |

Laura, združenie mladých, v spolupráci so sestrami saleziánkami aj tento pripravili pôstne zamyslenia pre mladých s názvom Forty For You. Zamyslenia napísali mladí ľudia pre mladých. Ponúkajú priestor a podnety pre lepšie prežitie pôstneho obdobia a dôkladnejšiu duchovnú prípravu pred veľkonočnými sviatkami. Čítať ďalej »


Dostaňme školu pod strechu

Dostaňme školu pod strechu

pozvánka |

Občianske združenie SAVIO spúšťa už 19. ročník pôstnej a veľkonočnej verejnej zbierky Tehlička. Jej cieľom je zabezpečiť lepšie podmienky na vzdelávanie a stravovanie v Edukačnom centre sv. Bakhity v Tonj v Južnom Sudáne. Vďaka vyzbieraným finančným prostriedkom pomôže SAVIO postaviť školskú multifunkčnú halu. Zbierka potrvá počas celého pôstu a vyvrcholí na Veľkonočnú nedeľu 31. marca 2024. Čítať ďalej »


Oslávili sme 200 rokov od sna dona Bosca

Oslávili sme 200 rokov od sna dona Bosca

Bratislava - Kremnická |

Don Bosco show? Polenta? U nás bola Akadémia! Naša oslava bola netypická – na sv. omši bolo viac verbistov ako saleziánov dona Bosca, pásmo scénok pripravovali zväčša animátori a deti, ktoré niečo podobné dovtedy nezažili a hlavná vedúca nepoznala novú generáciu animátorov, s ktorými mala pri príprave podujatia spolupracovať. Napriek týmto nedokonalostiam všetci odchádzali spokojní a inšpirovaní Čítať ďalej »


Nech DOBRO RASTIE

Nech DOBRO RASTIE

správa |

Tento rok sa taktiež obraciame s prosbou na Vás, darovať nám 2%. Prispejte tak na vzdelávanie misijných dobrovoľníkov, Mediálnu školu, športové a iné celoslovenské podujatia a podporíte mladých, aby mohli podporovať ďalších mladých! Čítať ďalej »


Spúšťame prihlasovanie do úspešnej online biblickej ligy Bibliq

Spúšťame prihlasovanie do úspešnej online biblickej ligy Bibliq

správa |

Mladí z celého Slovenska majú aj tento rok možnosť zažiť Bibliu inak. Saleziánsky pastoračný tím dnes spúšťa prihlasovanie do 3. ročníka Bibliqu – súťaže, ktorá zábavnou formou približuje mladým Božie slovo. Pripravené sú obrázky, mapy, krátke videá či videopodcasty. Motivujúcim prvkom bude zbieranie bodov za online kvízy a offline tímové úlohy. Čítať ďalej »