Archív


Nenecháva nás samých

Nenecháva nás samých

Projekt:Vianoce! |

V dnešnom evanjeliu sa dozvedáme zvláštnu vec: Mária sa zdá byť nevernou. Jozef, muž spravodlivý, nevyužíva svoje právo, aby ju potrestal, ale zachová sa milosrdne. Jeho spravodlivosť je väčšia než ľudská a dostane sa mu za to veľkej odmeny. Čítať ďalej »



Neboj sa nazrieť do zákutí tajomstva

Neboj sa nazrieť do zákutí tajomstva

Vides |

Šanca vyskúšať svoje komunikačné zručnosti so sebou, s druhými, ale hlavne s Bohom. V priebehu troch dní v strede decembra mali viacerí VIDES dobrovoľníci – začínajúci svoju prípravu – zastaviť sa a zamyslieť sa nad témou: Aktuálnosť Svätého písma pre môj život. Čítať ďalej »




VIDES  je nákazlivý ako vírus

VIDES je nákazlivý ako vírus

Vides |

„Misijné dobrovoľníctvo sa rýchlo šíri a pre mnohých ma celoživotné následky,“ konštatovali účastníci stretnutia v bratislavskom saleziánskom stredisku na Miletičovej. Čítať ďalej »


Pravda ako cesta

Pravda ako cesta

Projekt:Vianoce! |

Učiteľ matematiky ma sem-tam vyzval, aby som povedal výsledok príkladu. Mával som pochybnosti a nechcel som pred spolužiakmi vyzerať zle, tak som radšej odpovedal, že NEVIEM. Aké krátkozraké. V škole sme predsa na to, aby som sa veci naučil a ako málo študenti túžia po vzdelaní. Čítať ďalej »


Dostali sme to na papieri

Dostali sme to na papieri

Bratislava - Kremnická |

Kedysi - a na niektorých miestach ešte aj dnes - dostanú pútnici o absolvovaní púte potvrdenie. My sme žiadne nečakali a preto nás o to viac prekvapilo, keď nám zo Šaštína prišiel sympatický pamätný list. Aj teraz v zime si rady spomíname na našu táborovú púť k Sedembolestnej. Čítať ďalej »


Ja - Krstiteľ?

Ja - Krstiteľ?

Projekt:Vianoce! |

Kto si ty? Tak sa dnes pýtajú Jána. A možno sa pýtame aj my, kto bol vlastne ten Ján nazývaný Krstiteľ? No skúsme dnes túto otázku na chvíľu obrátiť a pýtať sa každý sám seba. Kto som ja? Čítať ďalej »


Hlbší zmysel

Hlbší zmysel

Projekt:Vianoce! |

Ježiš dnes hovorí o utrpení. Hovorí o svojom predchodcovi Jánovi Krstiteľovi a hovorí aj o sebe samom. Prečo nás Ježiš v tomto radostnom čase očakávania konfrontuje s bolesťou? Čítať ďalej »