Archív



Saleziáni žili hudbou

Saleziáni žili hudbou

Michalovce |

Približne 40 mladých ľudí sa rozhodlo 22.11.2014 osláviť sviatok sv.Cecílie tak, ako sa patrí. Teda tradične poriadnou nádielkou hudby v podobe prehliadky kapiel v priestoroch pod kostolom. Čítať ďalej »


Novodobé mučeníctvo

Novodobé mučeníctvo

Projekt:Vianoce! |

„...podnes trpí nebeské kráľovstvo násilie a násilníci sa ho zmocňujú.“ V životopisoch mnohých svätcov-mučeníkov sa môžeme dočítať o rôznych útrapách a fyzickom násilí, ktoré podstúpili pre svoje presvedčenie. Jedným z nich je aj Ján Krstiteľ, ktorého si cez advent pripomíname častejšie. Čítať ďalej »


Učiť sa od Neho

Učiť sa od Neho

Projekt:Vianoce! |

„Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate a ste preťažení, a ja vás posilním. Vezmite na seba moje jarmo a učte sa odo mňa, lebo som tichý a pokorný srdcom; a nájdete odpočinok pre svoju dušu. Moje jarmo je príjemné a moje bremeno ľahké." Čítať ďalej »


Je to výzva!

Je to výzva!

Vides |

V poslednom novembrovom víkende a zároveň v prvom víkende (pokiaľ ide o cirkevný kalendár) dorazila partia mladých VIDESákov do priam rozprávkovej dedinky. Stretli sa tu, aby sa zúčastnili druhého formačného víkendu dobrovoľník kresťan vo forme projektu Emauzy 1. Čítať ďalej »


Starostlivý Otec

Starostlivý Otec

Projekt:Vianoce! |

Dnešné evanjelium nám predstavuje Otca, ktorý nechce, aby zahynul čo len jediný z týchto maličkých. Ježiš týmito slovami ukazuje Otcovu lásku ku všetkým svojim deťom, dokonca aj k tým posledným, maličkým. Čítať ďalej »



Ako Mária

Ako Mária

Projekt:Vianoce! |

Mária – skromná mladá žena žijúca si svoj pokojný život. Zrazu však prichádza Boží posol so správou, ktorej ťažko uveriť i porozumieť. No z veľkej lásky k Bohu prijíma poslanie, ktoré zmení celý jej život... A ako sme na tom my? Čítať ďalej »


Ty bezďák!

Ty bezďák!

Projekt:Vianoce! |

Každý máme predsudky. Aj ja ich mám a určite aj ty. Buďme úprimní a povedzme si na rovinu, že Ján Krstiteľ bol svojím spôsobom bezdomovec. Žil v divočine, jedol, čo našiel a obliekal si niečo, čo predtým bola ťava. Jeho doslova muselo byť „cítiť“ na míle ďaleko. Čítať ďalej »